Безплатни прегледи за пациенти с оплаквания от рефлукс, болки в стомаха, проблеми с черния дроб. Вижте къде


Безплатни прегледи за пациенти с оплаквания от рефлукс, болки в стомаха, проблеми с черния дроб. Вижте къде
30 Октомври 2018, Вторник


Добре е пациентите да носят изследвания – напр. обикновена кръвна картина и чернодробни изследвания, ако имат правени такива, казва д-р Силвена Цветанова от УМБАЛ Бургас

Автор: Десант

Специалист-гастроентеролог от УМБАЛ Бургас организира кампания, посветена на здравето на храносмилателната система. През м. ноември д-р Силвена Цветанова отделя дни, в които ще преглежда безплатно пациенти с определени оплаквания.

Това са: рефлукс (по-известен като „киселини“), болки в стомаха, проблеми с черния дроб. Хората, които често консумират храна с изкуствени съставки и алкохол, също могат да се запишат за консултациите.

Добре е да носят изследвания – напр. обикновена кръвна картина и чернодробни изследвания, ако имат правени такива, обясни д-р Цветанова.

Прегледите ще се извършват в медицинския център на УМБАЛ Бургас – МЦ „Св. Николай Чудотворец“, който се намира до Спешно отделение. Предварителното записване е задължително  и се извършва на тел. 0879 545082 и 056 816454 всеки работен ден между 11,00 и 13,00 ч.

Д-р Цветанова е участвала в проучвания, свързани със съвременния живот и начин на хранене. Те доказват, че в последните години гастроентерологичните заболявания се увеличават. Причините са свързани най-вече с начина на хранене и неясните и изкуствени съставки в храната.

Доскоро се е смятало, че от чернодробни проблеми са застрашени хората, които злоупотребяват с алкохола и консумират мазни храни, но проучванията доказват, че това не е така. Диабетиците, както и хората с високо кръвно също са застрашени от чернодробни проблеми.

Ноември е месецът, в който Световната здравна организация е посветила дни на различни заболявания, пряко свързани с начина на хранене. На 14-ти е Световният ден за борба с диабета, на 18-ти – Световният ден за борба с онкологичните заболявания.

Последната седмица на ноември е посветена на борбата със затлъстяването.

Специалистите-гастроентеролози са категорични, че ако едно заболяване бъде открито навреме, то може да се излекува без никакви последствия. И обратно – дълго неглижираните проблеми със стомашно-чревния тракт могат да доведат до язва и рак.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки