Едни от най-добрите български и европейски лекари ще преглеждат безплатно в НДК този уикенд


Едни от най-добрите български и европейски лекари ще преглеждат безплатно в НДК този уикенд
04 Октомври 2018, Четвъртък


На медицинското изложение ще има благотворителен базар за болни деца 

Автор: Силвия Горанова

Възможност за среща с някои от най-добрите специалисти на здравеопазването в Европа, с използваните от тях технологии и с възможностите за здравен туризъм, предлага провеждащото се на 6 и 7 октомври в Националния дворец на културата (НДК) в София медицинско изложение Expo Hospitals 2018.

Това е първо в категорията си признание за важността на здравните заведения в нашия живот ще бъде официално открито в 11 ч. тази събота в централното фоайе на НДК.

По време на събитието, което се провежда с подкрепата на Национална пациентска организация, ще се проведе и благотворителен базар за деца с церебрална парализа. Всеки желаещ може да донесе лаконства, играчки и дрешки, които да се продават в помощ на децата.

Входът за форума е безплатен, а също и срещата с всеки от българските и чуждестранни участници. Организатор на събитието е г-жа Ива Панева-Стърнад.

Посетителите ще имат редкия шанс за безплатна консултация с водещи български дерматолози от клиника Derma-Act. Представители на клиниката ще преглеждат на място с уникален апарат VISIA, показващ проблеми на кожата на лицето, които може да се проявят до 7 години напред в бъдещето. 

Също без никаква мисъл за заплащане ще преминат и прегледите на Очна клиника „Ресбиомед", които ще изследват състоянието на зрението на посетителите с единствения в България апарат с марка CLEARPATH DS 120, който може да открива и захарен диабет от тип 2 до 7 години преди появата на клинична картина.

Безплатни консултации ще дават ортопеди, гинеколози, гастроентеролог и офталмолог от известната и престижна болница „Света София" в столицата, която съвсем скоро ще открие и високотехнологичния си нов корпус.

А сред най-интересните техники, които ще бъдат разкрити в рамките на Експо Хоспитал 2018, е оперативното лечение на диабет тип 2. По този случай в София ще пристигне д-р Турул Демирел от Турция, който има частна практика и прави уникалната операция за лечение на много разпространената, особено сред възрастните хора, диагноза на захарната болест. Също от Турция ще се представи доц. д-р Зафер Токташ – един от най-видните неврохирурзи. Д-р Токташ е признат за водещо име в лечението на мозъчни тумори и гръбначни заболявания.

Адеа център ЕЕГ-биофийдбек съществува от 2005 година и се занимава активно с неврологичния метод. Те за първи път ще представят на изложението иновативен медицински метод за „обратната връзка" от стимулиране на централна нервна система. Това е метод, които дава възможност за саморегулация на биологичните процеси.

Всички предлагани от Биогенис продукти пък са специално насочени към жизненоважните за хората елементи – въздух и вода. Посетителите на изложението ще могат да получат информация за продукти за пречистване на въздух и вода. Те са малко, но важно, начало към по-добрия живот и доверен помощник във всеки модерен дом.

Участва още медико-диагностична лаборатория „Д-р Ноневи", оборудвана с най-съвременна апаратура.

Още много други специалисти ще очакват посетителите на Expo Hospitals 2018, за да ги информират за иновативни диагностики и методи на лечение.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки