Джаз ще звучи в Долината на тракийските царе от днес


Джаз ще звучи в Долината на тракийските царе от днес
30 Август 2018, Четвъртък


Фестивалът ще бъде официално открит с концерт на Джаз Формация „X-KEY“ пред Казанлъшката гробница

Автор: Силвия Горанова

Джаз ще звучи в Долината на тракийските царе от 30 август до 1 септемри. Тогава ще се проведе фестивалът Джаз фест Казанлък.

На 30 август в Музея на фотографията в града на розите от 17,00 часа ще можете да чуете концертната програма „Jazz Kids“ с участието на настоящи и бивши ученици от Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.

В 20,00 часа, пред световноизвестната и включена в списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство Казанлъшка гробница в „Тюлбето“, фестивалът ще бъде официално открит с концерт на Джаз Формация „X-KEY“.

Вечерта ще продължи от 22,00 часа в Музея на фотографията с представяне на музикалния филм „Born to be blue“, който разказва за живота на известния тромпетист Чет Бейкър.

На 31 август в 18,00 часа в Художествената галерия на Казанлък можете да посетите изложба на художника Валентин Асенов и да се насладите на концерт на Вокален ансамбъл „Спектрум“.

В 20,00 часа пред Казанлъшката гробница официално ще бъдат открити „Празници в долината на тракийските царе“. Тогава започва и концертът на формацията на Христо Йоцов „Jazz cats“.

В последния ден на събитието, от 17,00 часа, в Музея на фотографията Емил Войников ще ви представи „Вокални джаз формации“. От 20,00 часа пред Казанлъшката гробница публиката ще посрещне формацията „So nice – south jazz“.

Вечерта ше продължи с концерт на Васко Кръпката и Подуене Блус бенд. В 23 часа в ресторант „New York Pub“ ще започне и фестивалният джаз фешън.




В категории: Новини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки