Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира за скандала със Силистар


Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира за скандала със Силистар
30 Август 2018, Четвъртък


Решението за застрояване на защитената местност разгневи вчера и премиерът Бойко Борисов

Автор: Янко Крумов

Окръжна прокуратура-Бургас се самосезира от медийни публикации за скандално решение на общинските съветници в Царево, което даде зелена светлина на застрояване на защитената местност "Силистар". Прокуратурата разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да упражни контрол за законосъобразност над въпросното решение, гласувано по време на редовна сесия на ОбС на 24 август т.г.

Докладната записка съдържа предложение за изграждане на двуетажни вили върху въпросния терен. Тя е внесена е от кмета на Царево Георги Лапчев. От РИОСВ- Бургас също оспориха решението.    

С взетото решение е допуснато нарушение на Закона за устройство на територията. Заданието за изработване на проекта на плана на застрояване за имота е следвало да бъде внесено в екоинспекцията за одобрение, а това не е направено. 

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди още вчера на Вълчо Чолаков да предприеме всички законови мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет в Царево във връзка с казуса „Силистар“.

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация. В това ни увери самият той.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки