Фолклорният стожер на село Коларово Мария Митова с 80-годишен юбилей


Фолклорният стожер на село Коларово Мария Митова с 80-годишен юбилей
Снимка: Авторът
25 Август 2018, Събота


Тя е сред първите солисти и танцьори на популярните през 70-те и 80-те години на миналия век женска певческа група „Коларките“ и смесения ансамбъл „Подгорие“

Автор: Димитър Тренчев

80-годишен юбилей отпразнува в петък популярната пазителка на народните традиции от петричкото село Коларово Мария Вангелова Митова.

Мария Митова е сред първите солисти и танцьори на популярните през 70-те и 80-те години на миналия век женска певческа група „Коларките“ и смесения ансамбъл „Подгорие“, чиито сценични изяви са спечелили целия набор от награди и медали от всички тогавашни фолклорни събори от местен, регионален и национален мащаб.

Неуморната баба Мария и досега участва в живата фолклорна визитка на село Коларово – карнавалът Сурва, а от 12 години се превъплъщава и в образа на баба Марта.

Фолклорната ветеранка е посрещнала гостите си с печено агне и приготвени от нея баници, курабии и други традиционни за село Коларово ястия.


В категории: Новини , Фолклор

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
27.08.2018 06:32:41
0
0
Archbishop Jovan VI of Ohrid - "Tsar Samuil was Bulgarian"
https://www.youtube.com/watch?v=73MEQAIWDvE

Македонците сe БУГАРИ
https://www.youtube.com/watch?v=vYm9Gvtbgrw

Сръбските претенции към БЮРМ продължават:
Град "Скоплье": град цара Душана и Бранислава Нушича!!!
Това са официални претенции понеже идват от директора на канцеларията за Косово (!!!) (не знам що имат общо Косово с БЮРМ), официално лице на Сърбия (няма значение че самото Косово вече не сръбска територия) и са излъчени от държавната сръбска телевизия.
Време е България да следи примера на Словения и да си вземе Западните Покрайнини от Сърбия защото очевидно е че тази страна ще продължи да направи всичко възможно БЮРМ да не се върне към своята българщина. България има право на вето към членството на Сърбия в ЕС.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3018254/djuric-srbi-u-makedoniji-kao-spona-izmedju-dve-drzave.html

Makedonija: ime, istorija, NATO
https://www.youtube.com/watch?v=S1oLqJvW6Zw

Западните покрайнини бяха дадени на Сърбия от победителите в Първата Световна Война поради оплакването на сърбите че българите бяжа ги атакували и през 1913 и през 1915 г., а и през 1885 г., за да имат те стратегическа граница и буфер за отбрана при евентуалното ново българско нападение. Понастоящем няма такава възможност България да нападне Сърбия, така че няма повече основания/аргументи Западните Покрайнини да не бъдат върнати на България.
1
Приятел на България
26.08.2018 15:03:02
0
0
БНТ заедно с български академици по история от БАН да предложат на "Македонската" Национална Телевизия и на "М"АНУ дебати по история които да се проведат "на живо" и излъчват същевременно по и двете национални телевизии в "прайм тайм", в най-гледаното време като изпълнение на духа на договора за приятелство. Защо не заседанията на комисиите по (обща) история да се превърнат в телевизионни дебати по и двете националните телевизии?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки