Ахтопол кани гости на „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“


Ахтопол кани гости на „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“
Снимка: Кметство Ахтопол
17 Август 2018, Петък


Станалите вече традиционни есенни ахтополски празници вече са част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018

Автор: Десант

Между 21 и 23 септември в Ахтопол ще си дадат срещата миналото и бъдещето - тогава в най-южното ни морско градче ще се проведат традиционните есенни ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“.

От тази година фестивалът вече е част от Националния календар на Европейската година на културното наследство 2018 – инициатива на Европейската комисия, включваща хиляди събития на европейско, национално, регионално и локално ниво.

В трите фестивални дни туристите ще могат да се запознаят с автентичната кухня на морски Ахтопол и Странджа, да посетят концерти, творчески работилници, презентации, изложби и филмови прожекции.

Освен от включване в националния календар на Европейската година на културно наследство, есенните ахтополски празници ще могат да се възползват и от престижното лого за визуална идентичност на Европейската година, което се присъжда на инициативи, допринасящи за целите на кампанията.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки