Няма кой да купи архитектурен шедьовър от миналия век в Габрово


Няма кой да купи архитектурен шедьовър от миналия век в Габрово
14 Август 2018, Вторник


Обявеният за днес търг за продажбата на някогашната вила на индустриалеца Пенчо Семов се провали поради липсата на интерес

Автор: Десант

Обявеният за днес търг за продажбата на някогашната вила на индустриалеца Пенчо Семов в Габрово се провали поради липсата на интерес. Нито един кандидат не е подал документи за участие в наддаването за сградата в квартал "Дядо Дянко" – архитектурен шедьовър от миналия век.

Четириетажната вила в Габрово на индустриалеца Пенчо Семов от години тъне в разруха. Крупният благодетел я дарява за дом за възрастни хора, но завещанието му остава неизпълнено. Преди десетина години част от сградата, използвана по-рано за болнични нужди, е опожарена и остава без покрив.

Имотът – старопиталище с прилежащия му парк, разположен на площ от 6 декара, е собственост на Министерството на здравеопазването и е в активите на Областната болница в Габрово, която обяви продажбата ѝ при първоначална цена при наддаването 308 хиляди 333 лева без ДДС.

Предстои да бъде обявен втори търг, поясниха от болницата, като цената на предлагания имот ще бъде намалена, каквото е изискването по закон.
Източник: БНР


В категории: Новини , Общини , Архитектура , Населени места

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Кина
05.11.2018 12:47:31
2
0
Срам и позор !
Лесно им беше на червените уроди да плячкосват, да се настаняват на готово. За съвременните какво да кажем ? - Щом не може да се гушне сухо, губят интерес към всяка дейност.
3
странни нрави
24.08.2018 18:05:07
2
1
Странни нрави... Вместо да живееш в такива красиви, ходожествени сгради. Те са ги унищожили.
2
странни нрави
24.08.2018 18:05:05
2
0
Странни нрави... Вместо да живееш в такива красиви, ходожествени сгради. Те са ги унищожили.
1
правото на образ, правото на и
14.08.2018 18:15:28
1
0
Не съм бил в Габрово, а само в Етъра от съветските времена! Но в градовете, където историята и изкуството не са разрушени, отнети и лъжите по тези разрушения - няма нито един човек!, който да подхваща познати репертоари! или спекулира. Атмосферата, градската култура е много приятна, екологична, а не отровна... те просто живеят с/в това изкуство и история, т.е не са обременени с наложени и фалшифицирани комплекси! И ако има старинни сгради, останали непипани поне от 50-год, се ядосват. Нямаше нито един човек, и по селата наоколо, също с частично запазено минало, който да подхваща лъжите! И за останалите сгради, странни на фабрики.... - също съжаляват, че не се възстановяват. а когато споделяме, че са правени от български архитекти, ане от "вносни".... действително изключителни сгради. Всички тези неща винаги са били ясни на хората от културните сфери, както казваме по наследство от съветските времена... Защото те работят със страната и имат преки наблюдения и приноси в културните решения и програми.... Цялото това разрушение и великото индустриално строителство е направено от и със най-престъпни намерения. Дали могат да се нарекат "политически", когато са първо престъпни! Но за тези, които се изживяват в каменниете епохи - нека се знае, че са само и единствено Политически! в. десант! И документите по правата на човека разглеждат тези престъпления точно по този начин... правото на имидж, правото образ на града, страната и т.н... правото на история и правото на изкуство!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки