Туристическата камара пита ВиК кой ще компенсира загубите на бранша в Поморие


Туристическата камара пита ВиК кой ще компенсира загубите на бранша в Поморие
07 Август 2018, Вторник


Туристите масово напускат града, негативите за Балнео курорт №1 по Черноморието нарастват  с пълна сила, пишат от Управителния съвет на камарата

Автор: Силвия Горанова

Хотелиери от Поморие изпратиха гневно писмо до ръководството на ВиК-Бургас. Туристите масово напускат града, негативите за балнеокурорт №1 по Черноморието нарастват с пълна сила. Кой ще поеме отговорност за това – питат хората в туристическия бранш.

Отвореното писмо е подписано от Управителния съвет на Туристическата регионална камара. Копие от него е изпратено до Община Поморие, до областния управител Вълчо Чолаков, до КЕВР и до Министерството на туризма. В него се настоява за отговори на въпроси, свързани с проблема с авариите на ВиК на 4 и 5 август, довели до масов отлив на летовници в морското градче.

Днес, 7 август, в 8,30 часа сутринта отново е нямало вода в целия град. 

„Настояваме да научим истонската причина за тези аварии. Имало ли е възможност те да бъдат предотвратени с превантивни мерки, профилактики и други специфични дейности на дружеството? Каква е била реакцията на ВиК, кога и как е установена и отстранена всяка една от авариите?

Какви мерки са предприети от институции и Община,
за да задоволят потребността от вода на гостите и населението на града?“
- питат от камарата.

„След като дружството ВиК не бе в състояние да отстрани авариите в рамките на няколко часа на 4 август,  защо не бяха предприети мерки за снабдяване на града с водоноски (чл.7 т.12 от Общите условия на ВиК- Бургас) – най-малко на всяка централна улица? Защо не помислиха за сериозността от последствията при липса на вода повече от 48 часа?

Как се работи и ка се предлага качествен продукт при тези условия? Как се комуникира с разярени туристи, за които виновникът е базата, в която са отседнали, а не централния водопровод на ВиК?

Кои и как ще поеме отговорността?

Кой и как ще компенсира туристите?
- се казва още в текста на писмото.

Хотелиерите се опасяват, че спиранията на водата ще продължат до края на лятото. И настояват за реални действия това да не се случи.


В категории: Новини , Общини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки