Съвети на кардиолозите какво да правим в големите жеги


Съвети на кардиолозите какво да правим в големите жеги
21 Юли 2018, Събота


Най-често намаляваме диуретиците - това са лекарства, които изхвърлят течностите, защото ние губим доста течности с изпотяването

Автор: Десант

При горещините и кръвното има три новини свързани с тях: Една добра, една лоша и една неприятна. Неприятната е, че не можем сами да отгатнем какво ще стане с нашето лично кръвно при горещините, затова трябва да го мерим поне веднъж на ден. Добрата новина е, че на повечето хора от горещините кръвното им спада.

Това коментира един от водещите кардиолози в България доц. Сотир Марчев.

"Идвам от голяма болница, където инфарктите и инсултите през лятото са по-малко, защото кръвното на хората спада. Лошата новина е, че има единични хора, на които горещините им причиняват покачване на кръвното. Обикновено става дума за горната стойност на кръвното, по-често е нощем, това са хипертоници, които вече пият хапчена. Но отделни хора от горещото качват артериалното налягане.

Трябва да се мери кръвното. За това ние не препоръчваме на всички хипертоници вкупом да си намалят хапчетата за кръвно през лятото, а казваме - мерете си го.

Ако сте в единиците, които го качват, в никакъв случай не си намалявайте хапчетата за кръвно. Ако сте сред болшинството, което вижда, че много спада кръвното, тогава вече намаляваме лекарствата.

Най-често намаляваме диуретиците - това са лекарства, които изхвърлят течностите, защото ние губим доста течности с изпотяването", казва доц. Сотир Марчев.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки