Ето защо не трябва да давате на децата си хамбургери


Ето защо не трябва да давате на децата си хамбургери
07 Юли 2018, Събота


Честото ядене на тази храна - три или повече пъти седмично, увеличава риска от развитие на астма

Автор: Десант

Честото ядене на хамбургери - три или повече пъти седмично, увеличава риска от развитие на астма, установиха китайски учени, цитирани от в."Сън".

Тази нездравословна храна е в състояние да предизвика хрипове и алергични заболявания, като сенна хрема и алергичен ринит.

Другите специалитети, предлагани от веригите за бързо хранене, не са толкова опасни за здравето. Тук се имат предвид газираните напитки и пиците на парче.

Изследователите от университета в Съчуан твърдят, че през изминалите десетилетия, продуктите, предлагани от веригите за бързо хранене, са станали неотменна част от хранителния режим на богатите индустриализирани страни, пише БТА.

Консумацията им е свързана с лош режим на хранене, с голям прием на калории и затлъстяване особено сред децата и подрастващите. Наднорменото тегло е отделен риск, причиняващ астма и чувствителност към алергени.

От веригите за бързо хранене дежурните отсъстващи са плодовете и зеленчуците, изтъкват китайските учени. А в тях се съдържат антиоксидантни и антивъзпалителни съставки, които снижават риска от астма.




В категории: Здравословно хранене , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки