Броячът на населението в България неумолимо отчита все по-малко българи


Броячът на населението в България неумолимо отчита все по-малко българи
02 Юли 2018, Понеделник


Населението ни намалява средно дневно с по стотина човека 

Автор: Диана Славчева

На 29 юни, в 14,07 ч. броячът на Департамента по икономически и социални въпроси на ООН отчете, че официално, че населението в България вече е под 7 милиона. 

Безпристрастната статистика тревожно продължава да отброява намаляването на броя на българите. В понеделник, 2 юли, към 11,00 ч. той вече бе 6 999 608 при 6 999 908 човека в петък. Т.е. само за три дни сме по-малко с 300 човека. Казано иначе, родината ни губи ежедневно по стотина свои поданици!

България остава най-бързо изчезващата нация в света, алармира ръководителят на Демографския институт към Българската академия за наука и изкуства (БАНИ) акад. Петър Иванов. 

Припомняме, че преди време Институтът за изследване на населението и човека при БАН започна работа по проекта „Мерки за преодоляване на демографската криза в България", но все още няма обявени никакви конкретни резултати от работата на научното звено в тази насока.

А часовникът, т.е. броячът на ООН, тиктака неумолимо. 

Според официалните данни, за първи път българското население надхвърля цифрата от 7 милиона през далечната 1946 г.  –  тогава в страната ни живеят 7 029 349 човека. 40 години по-късно, през 1986 г. достигаме до 8 958 564 души, като се очакваше в края на 80-те години на миналия век да доживеем раждането на –-милионния българин.

Това не само че не се случи, но оттогава нашето население главоломно тръгна да пада, за да се стигне до злочестия тазгодишен предпоследен юнски ден, когато вече броенето започва от 6 милиона и кусур.

 

И ако не се вземат спешни мерки, въпрос на време е да започнем да броим от 5 милиона и нещо, 4 милиона и нещо и т.н. – в аритметична или геометрична прогресия надолу вече ще е без значение.

Причините са депопулацията са ясни и на малките деца – икономическата разруха, влошения бизнес климат, слагащ прът в колелата на всякаква предприемаческа инициатива, масовото бягство на работоспособното население към развитите западни държави, ниската раждаемост, високата смъртност... 

България е в клинична демографска смърт, както много точно се изразиха няколко медии. Ще успеем ли да спрем оглушителния звън на камбаната, която вече бие на умряло за хилядолетната ни държава?! 


В категории: Новини , Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Кабули
12.09.2018 17:21:22
2
0
Ха, като как тъй най-великия народ на земята, майката и таткото на всички други народи и създател на всички земни и извънземни култури и раси, се топи като сняг на газов котлон? Ми че то тъй като върви само след някоя и друга година великите от всякъде българи ще са колкото езерата в Аляска!
1
номенкатури
02.07.2018 10:28:42
2
1
Не "броячът".. а управляващите номенклатури или сигурно е ед. ч. номенклатура?
"Причините са депопулацията са ясни и на малките деца – икономическата разруха, влошения бизнес климат, слагащ прът в колелата на всякаква предприемаческа инициатива, масовото бягство на работоспособното население към развитите западни държави, ниската раждаемост, високата смъртност... "
А който е в България... трябва да се пуснат срещу хората 69% развалени коли, като оръжие, кой както иска да го използва.... Вкл. е обмислен нужния дизайн и т.н. Към 100 пъти повторените лъжи, вакум на информация данни, манипулации, които като се повторели ставали истина.....
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки