Нощ на отворени врати в Националния военноисторически музей


Нощ на отворени врати в Националния военноисторически музей
Снимка: Дарик
29 Юни 2018, Петък


Повод за свободния достъп на посетители е 102-годишнината от създаването на НВИМ

Автор: Десант

На 4 юли Националният военноисторически музей (НВИМ) отбелязва своята 102-ра годишнина. По случай празника работното време на музея ще е от 17.00 до 23.00 часа, като входът ще бъде свободен както за постоянната хронологична експозиция и за временните си изложби, така и за колекционните зали, в които са представени богатите и изключително любопитни и ценни колекции оръжие, униформи и отличия.

На своя празник НВИМ подарява свободен достъп за своите експозиции, за да могат всички любители на историята да се докоснат до съкровищницата от артефакти, съхранявани повече от век в музея. За доброто настроение на гостите от 20.00 до 22.30 часа ще се погрижат Представителният духов оркестър на Военноморските сили и Представителният духов оркестър към Националната гвардейска част.

По повод годишнината си музеят е подготвил и изложбата „Балкански пейзажи“, която може да бъде разгледана в галерия „Средец“ на Министерство на културата.

В нея са представени произведения на едни от най-изтъкнатите майстори на изобразителното изкуство като Борис Денев, Никола Танев, Атанас Михов, Константин Щъркелов, Владимир Димитров – Майстора, Цено Тодоров, Никола Кожухаров и други.

Макар и създадени по време на войните, на платната, включени в изложбата, оживяват спокойните балкански пейзажи като контрапункт на военните действия и бягство от ужаса на фронтовата линия. Изложбата може да бъде разгледана от 4 до 13 юли в галерия „Средец“, входът е свободен.


В категории: Новини , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки