Опасна търговия: В Кърджали вече продават дрога и „на лизинг"


Опасна търговия: В Кърджали вече продават дрога и „на лизинг"
29 Юни 2018, Петък


Там се посяга най-често към канабиса, но се употребяват и синтетични наркотици

Автор: Десант

Дрога в Кърджали може да се купи вече и на изплащане. „Лизингът” е въведен от дилъри на дребно в региона, разкриват пред 24rodopi.com отлично запознати със случващото се на улицата в родопския град. Положението е подобно по улиците и на други населени места в Източните Родопи.

Причините да се въведе продажбата на наркотици „на изплащане" са малките количества, които вървят „от ръка на ръка”, и ниската платежоспособност на обикновените потребители на т.нар. „лека дрога” като марихуаната, уточнява кърджалийската медия.

„Проблемът с наркотиците съществува и той е голям. Все повече млади хора употребяват наркотици и алкохол, като възрастта продължава да пада. Посяга се най-често към канабиса, но се употребяват и синтетични наркотици”. Това обявиха само преди дни от Общинския превантивно-информационен центъра в Кърджали, припомня 24rodopi.com.

Все повече са и младежите, които биват задържани за притежание на наркотици. Количествата са малки, а рядко се достига до дилърите на дрога. Все повече са случаите и на задържани шофьори, употребили дрога. Техният брой вече сериозно съперничи на този на водачите, седнали зад волана с алкохол в организма, алармира още родопският сайт.


В категории: Репортажи , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки