Деца ще правят керамични икони в Националния исторически музей


Деца ще правят керамични икони в Националния исторически музей
27 Юни 2018, Сряда


Материали, инструменти и модели ще бъдат осигурени от организаторите

Автор: Десант

На 1 юли (неделя) 2018 г. в Детския музейно-образователен център към НИМ ще се проведе ателие по изработка на керамични икони. То е част от проекта „Представителна изложба: Сакралното пространство по българските земи XV–XIX в.”, реализиран с частичната финансова подкрепа на Министерство на културата.

В програмата на ателието влиза разглеждане на изложбата „Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи ХV–ХІХ в.“ в зала 4 на НИМ.

След това посетителите ще могат да участват в провеждане на занятие по изработка на глинени релефни икони в детския център на музея под ръководството на изтъкнатия учител по керамика Иван Чулев.

Посетителите ще научат за иконографията на светите образи, за значението на иконата и за техниката на изработка на релефни керамични икони. Ателието по изработката на глинени релефни икони е четвъртото и последно от ателиетата, съпътстващи експозицията:„Сакралното пространство на религиозната култура и народното изкуство по българските земи ХV–ХІХ в.“

Материали, инструменти и модели ще бъдат осигурени от организаторите.
Ателието започва в 10:30 ч., и ще продължи до 15:30 ч. 
Занятията за децата са безплатни, вход за придружители - 3 лв.

Заповядайте да се запознаем с елементи от народното изкуство и религиозната култура, да творим и да се забавляваме заедно, се казва в прессъобщение от НИМ, подписано от директора на музея доц. д-р Бони Петрунова.


В категории: Новини , Културен Десант , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки