Врачанският митрополит ще оглави богослуженията за Петровден


Врачанският митрополит ще оглави богослуженията за Петровден
27 Юни 2018, Сряда


С всенощно бдение във Враца ще бъде отбелязан и празникът Събор на светите апостоли

Автор: Десант

С всенощно бдение тази година във Враца ще бъде отбелязан празникът Събор на светите славни и всехвални 12 апостоли. Катедралният храм в града носи името на 12-те Христови ученици и това е поводът за особено тържественото честване. Съборно паметта им се празнува на 30 юни, което е на следващия ден след Петровден.

Богослуженията за деня на светите първовърховни апостоли Петър и Павел във Враца ще започнат още на 28 юни (четвъртък) с празнична вечерня. Тя ще бъде отслужена от 18 ч. в катедралния храм “Св. апостоли” и ще бъде оглавена от Врачанския митрополит Григорий.

На 29 юни (петък), когато честваме паметта на светите апостоли Петър и Павел, в същия храм, в 9 часа, ще започне архиерейска света Литургия. Богослужението ще бъде предстоявано от Врачанския владика, а участие в Литургията ще вземат и свещеници от епархията.

В същия ден вечерта, отново в храма “Св. апостоли”, от 18 ч. ще започне всенощното бдение за празника Събор на светите 12 апостоли. Специално, за да участват в него, от София във Враца ще пристигнат певци от мъжкия хор за византийско пеене “Св. Наум Орхидски” с ръководител Андрей Касабов.

В съботата, на 30 юни, когато честваме паметта на 12-те апостоли, в 9 часа в катедралния храм “Св. апостоли” ще започне празничната света Литургия. Тя ще бъде водена от Врачанския митрополит Григорий в съслужение с врачански свещеници.


В категории: Църковни празници , Добри Вести

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Обикновен българин
27.06.2018 08:55:34
0
0
С изв.за писм.грешки-Древен Израел се чете и Библията-Новия Завет.
1
Обикновен българин
27.06.2018 08:51:33
0
0
Нужно е християните да знаеме,че несме сами в живота-Господ е с нас.В древен Израел апостолите са следвали Исус Христос и са проповядвали сред народа-истините от Ст.Завет.Исус-Спасител е слязал-прероден от Мария в човешка плът-да даде вяра и упование на евреите и всички народи,че-Той-Вечният мисли за тях и е при тях-своите деца,но повечето от тях го отхвърлили.Важното е всеки,който иска щастие-днес да приеме Христос.Билията-Новият Завет.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки