Ето как болница в Пловдив ще бори кризата с липсата на медицински сестри


Ето как болница в Пловдив ще бори кризата с липсата на медицински сестри
24 Юни 2018, Неделя


Тези, които покажат най-добър успех, ще получават стипендия до завършване на обучението си, а след дипломиране – трудов договор за работа по специалността в лечебното заведение

Автор: Десант

За втора поредна година УМБАЛ „Свети Георги“ обявява начало на кандидатстването за Стипендиантска програма за студенти от II и III курс на специалността „Медицинска сестра“. През новата учебна 2018/2019 година болницата отпуска 10 стипендии за студенти след завършен II курс и 10 стипендии за студенти след завършен III курс на обучение по специалност „Медицинска сестра“, ОКС „Бакалавър“.

Определената парична сума е в размер от 150 до 200 лв. месечно за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговарят студентите.

Завършилите II курс с успех не по-нисък от „Много добър“ (над 4,50) ще получава по 150 лв. месечно в продължение на 24 месеца. За същия период студентите с успех „Отличен“, но над 5,50, ще получават 170 лв. на месец.

Тези, които са завършили III курс с успех не по-нисък от „Много добър“, отново над 4,50, ще имат стипендия в размер на 180 лв./месец за срок от 12 месеца. Най-високата стипендия – 200 лв. месечно в продължение на 12 месеца, ще получават одобрените кандидати след завършен III курс с успех по-висок от „Отличен – 5,50“.

С всички стипендианти УМБАЛ „Свети Георги“ ще сключи договори за постъпване на работа на трудов договор в болницата. Срокът на договорите е различен в зависимост от продължителността на получаване на стипендията. За тези, които са получавали стипендия 24 месеца, трудовият договор е 5-годишен, а за тези, които са вземали стипендия 12 месеца – 3-годишен.

Степендиантската програма е учредена през 2017 г., а целта на ръководството на най-голямата болница в България е да подкрепи младите студенти по време на обучението им и да привлече и задържи млади медицински специалисти като им гарантира работно място по специалността. Очакванията са тази практика да помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни медицински кадри на пазара на труда на национално ниво.


В категории: Новини , Медицина

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
dr ameer
16.08.2018 07:13:45
0
0
Здравейте всички
Интересувате ли се от продажбата на бъбреците в подходящата болница поради това
финансова криза, добра новина за вас, аз бях един в тази ситуация, докато аз
срещам приятел, който ме въведе в болница за фортис, продадох бъбрека си
за добра сума пари 180 000 щатски долара, отново съм щастлива с живота си, защото
бедността е болестта,
ако се интересувате, можете да се свържете с болницата в [
fortis.hospital.in@gmail.com] само спечелят те са много сериозни и те
се нуждаят от сериозен донор на бъбреците, помнете имейла си
fortis.hospital.in@gmail.com,
2
Аз
24.06.2018 19:20:20
0
0
Тъпотия.Абсурд.
1
Амелия
24.06.2018 18:05:57
1
0
Хаха, да ги обвържат с 5 годишен договор и да си избият стипендиите
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки