Сензационно! Българските народни танци лекуват


Сензационно! Българските народни танци лекуват
21 Юни 2018, Четвъртък


Вижте кое хоро върху кой орган и система оказва благотворно въздействие

Автор: Десант

Българските народни танци са ни завещани от нашите предци и всяко хоро има благотворно въздействие върху конкретен орган от тялото ни заради такта си. Ето защо всеки българин трябва да ги играе и да ги предаде като наследство на своите деца, твърди певицата Поли Паскова.

Според нея, новите музикални стилове, които се появиха последните години, малко по малко заличават музикалните традиции на българите и ни лишават от едно средство, с което да пречистим душата и тялото си. Така че бива да си забравяме фолклорните танци, защото четиридесетте неравноделни такта на българските хора оказват благотворен ефект върху нашия организъм.

Така например се оказва, че Пайдушкото хоро подсилва сърцето и лимфната система. Освен това действа добре на очите и облекчава главоболие.

Ганкиното хоро помага при проблеми на дебелото черво и оказва благотворен ефект на тимуса (тимусна жлеза), считан за точка на младостта и щастието. Психичните проблеми пък биха могли да бъдат облекчени с Еленино хоро. Петруниното хоро пък се грижи за щитовидната жлеза и гърлото. А ръченицата е важна за хипофизната жлеза.

По думите на Поли Паскова, когато хората се хващат за ръце и започват да танцуват в кръг, те стават по-единни. Подвиквайки, завладени от ритмите пък, успяват да се освободят от стреса и натрупаните негативни емоции.

„Нашите хора и песни съдържат неповторима магия. Те въздействат върху българите по начин, по който не може дори йогата. За нас е най-здравословно да изпълняваме собственото си фолклорно творчество", пише в статия по въпроса в. „Ретро“.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки