Музейна изложба припомня кой български град се казваше... Сталин


Музейна изложба припомня кой български град се казваше... Сталин
11 Юни 2018, Понеделник


Експозицията е финансирана по програма „Европа за гражданите“ на ЕС

Автор: Силвия Горанова

Регионален исторически музей – Варна, отдел „Най-нова история“ организира изложба „Аз бях жител на град Сталин“. Събитието ще се състои на 11 юни, от 16,00 ч., зала „Север“ на Археологическия музей в морския град.

Изложбата е резултат от изпълнението на международния проект „Аз бях жител на град Сталин“ през изминалата 2017 г.

21 броя фотодокументални табла със снимки и документи, част от които събрани от младите доброволци в рамките на проекта, както и 80 оригинални експоната от фонда на отдела, представят щрихи от историята на град Варна в годините, когато е носил името Сталин (1949-1956 г.).

Посетителите могат да видят учебни пособия и помагала, детски игри и играчки, модни аксесоари, монети и банкноти и др. от 50-те години на ХХ в.

Проектът и изложбата са финансирани по програма „Европа за гражданите“ на Европейски съюз, направление "Европейска памет за миналото".


В категории: Новини , Общини , Населени места

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
като правило
11.06.2018 19:28:42
0
0
Да не се работи с криминални профили... с тези анализи и престъпност на територията на България! Няма случай, където престъпникът да не е излючително неприятен, като правило, ефекти! вече почвам да се съмнявам....
2
???
11.06.2018 19:14:36
0
0
Европа също - не е ли наясно .... те тези неща? За нас - докато ги разплетеме са по-трудни тези неща. но за Европа - не би следвало...???
1
и за другите градове
11.06.2018 19:11:01
0
0
Нека покажат и за другите градове.
за тези години - толкова невинни, съвестни, умни, приятни, културни хора си отидоха. Защо - защото просто имат нормално отношение към света и себе си. няма от какво и защо да се страхуват. и винаги са били уважавани от другите хора. общителни, културни. обаче - извратени манталитети, които явно за нищо не стават... те се побъркват... медиите плямпат ... глупости майко с дете, болен с не знам какво... казвам го в използваческия, търговския начин
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки