Деца рушат площада в Перник... за да си играят


Деца рушат площада в Перник... за да си играят
Снимка: ZaPernik.com
01 Юни 2018, Петък


Те, разбира се, не са виновни, че ремонтът му е извършен некачествено и с лоши материали

Автор: Десант

Сравнително новият площад „Кракра Пернишки“ в Перник, който бе обновен преди 2-3 години, вече се руши. Новите плочи, с които бе застлан, и за които бившата кметица - покойната Росица Янакиева, се хвалеше, че са с 25 години гаранция, вече се люспят и отлепят една по една. 

За разрухата, колкото е тъжно да го кажем точно в Деня на детето, обаче спомагат и тукашните малчугани, които са превърнали в забавна игра откъртването на облицовъчните плочкки и изпозването им за играчки за забавление. 

Снимка на вандалщината е качена във "Фейсбук" и бързо събра множество нелицеприятни коментари.

Регионалният сайт ZaPernik.com публикува някои от тях. „Как грамотно е направено, щом децата го разглобяват за да си играят" - пита авторката на фотото. Друг жител на миньорския град пък нарича мястото: Лего „Пернишки площад“.

Като цяло преобладава възмущението не толкова от постъпката на малките перничанчета, колкото от лошото качество на строителството на площада.

Всъщност къде им са родителите на тези деца - питат се потребителите на социалната мрежа. Защото ако те не са научили наследниците си, че трябва да пазят общественото, няма как да се сърдим на малките, че обръщат на игра разрушаването на сътвореното с народни или европейски пари и много труд. 


В категории: Новини , Коментари

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Браво на децата
02.06.2018 17:50:02
0
0
Браво на децата. толкова всичко е противно. браво на децата.
1
Каньо Колев
01.06.2018 12:45:11
3
0
Абе тъпи журналисти ,какво са ви виновни децата заради корупционните схеми и лошото изпълнение от фирмите. Детето не в състояние да изкърти плочките какво да ги учат родителите.Плочките са предварително откъртени от студовете ледовете и горещините заради изпълнението им с некачествени материали.Тъпотия до шия пак пишете, няма ли най после да вникнете в същността на нещата жалки драскачи.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки