Поетесата Маргарита Петкова окачестви гаврата с Вапцаров като зло и пошла еротика


Поетесата Маргарита Петкова окачестви гаврата с Вапцаров като зло и пошла еротика
30 Май 2018, Сряда


Как за втори път бе разстрелян поетът

Автор: Диана Славчева

Като евтин пиар, с който дълбоко неизвестната досега чалга певица Антонина иска да влезе в устата на хората, окачестви поетесата Маргарита Петкова гаврата с безсмъртната творба на Никола Вапцаров "Прощално", писана малко преди разстрела на поета и посветена на съпругата му Бойка.

„Еротиката е пошла, когато я правиш като фон на стихове, написани преди да разстрелят този, който ги пише. Посягането към класиката с нечисти намерения е зло”, категорична е Маргарита Петкова.

Чалгарката обаче твърди, че едва ли не е направила клипа си „Табу", за да провокира хората 
да се замислят „за табутата в обществото ни". Тя била засягала, моля ви се, „обществени проблеми, като ги пародирала. „Така карам хората, докато се забавляват, да мислят за доста сериозни неща". 

Сериозните неща, над които ние се замисляме е, че бруталното опростачване на сума ти български народ съвсем удари дъното. То не ни стига масовата неграмотност, та сега и това посягане на една разтърсваща предсмъртна творба с долнопробна порнография и маанета. 

Кухата празноглава певачка на всичко отгоре си позволява да прави и някакъв изроден литературен анализ на „Прощално”. Тя била избрала това „култово" стихотворение, защото в него имало много любов... „ а и много страст", та дори и „тънка еротика"?!  

Трябва да си напълно извратен, та да наречеш „много страстно” това стихотворение! 

​Маргарита Петкова смята, че хората, споделящи такъв  прочит на Вапцаров, трябва да бъдат обесени. А защо не разстреляни.

И както е казал поетът: „Разстрел, и след разстрела – червеи. Това е толкоз просто и логично". Откъде да знае, че вместо червеи към костите му ще посегне чалгата?! 

Преди години и пишещата тези редове бе написала едно стихотворение, озаглавено "Послепис към Вапцаров", което започваше така: "Продадохме романтиката евтино/ и кестените, едрите звезди.../ Сега остава за по сребърник/ да се сбогуваме с юначните деди!".

Ами и този момент дойде. За сребърник ли, за два ли, за три ли въпросната Антонина си купи миг слава, потъпка едни човешки чувства, изплю се на едно свято име... 

Дали ще й простиш, поете?!


В категории: Коментари , Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Камелия Илиева
30.05.2018 10:52:05
1
0
Напълно съм съгласна с Маргарита Петкова - от снощи, когато прочетох "новината" в Интернет и видях част от видеото (повече не ми трябваше за подобна гавра), душата ми се гърчи. Quo Vadis, Българийо? Това вече е кощунство и срещу ширещата се пошлост явно, бедни ми поете, "бронебойни патрони няма открити"!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки