Валери Симеонов от Варна: Законът е един и той трябва да се спазва


Валери Симеонов от Варна: Законът е един и той трябва да се спазва
Снимка: Дарик
14 Май 2018, Понеделник


Ако някой иска цяла нощ да озвучава, за да привлича клиенти, което да е за сметка на останалите почиващи туристи, това няма да бъде допуснато, каза вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Силвия Горанова

Въпреки недоволството на собствениците на дискотеки и шумни заведения по Черноморието, от 23,00 до 7,00 часа трябва да се пази тишина. Това каза във Варна вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Заедно с министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова, Валери Симеонов участва в среща във Варна с кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за готовността на туристическия сезон.

Вицепремиерът посочи, че не изключва възможността споровете по тази тема със заведенията в комплексите да продължат, но изискването за спазването на "тихите" часове остава. Контрол ще има и няма да се допуснат нарушения и привличане на клиенти за сметка на почиващите, допълни Симеонов.

Валери Симеонов уточни, че спокойствието на хората, живеещи наоколо не може да бъде заложено срещу печалбата на дискотеките. И в сега действащия закон има пълна забрана за озвучаване на открити площи от 23.00 до 7.00 часа, добави още той.

Във връзка със започналия на място разговор с представители на бизнеса Валери Симеонов каза, че законът трябва да се чете внимателно, включително и наредбите за опазване на обществения ред на съответните общини. Той припомни, че миналата година е имало разминаване в т.нар. „тихи часове“, като някои общини са въвели норма от 24.00 до 8.00 часа.

Законът е един и той трябва да се спазва, нормите са същите и в бъдещия закон се променят само с един час сутрин, но проблемът не е сутрин, проблемът е през нощта. Ако някой иска цяла нощ да озвучава, за да привлича клиенти, което да е за сметка на останалите почиващи туристи, това няма да бъде допуснато. Ще има недоволни, ще има спор, който ще продължава“, отбеляза вицепремиерът.


В категории: Политика , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки