Родилката с ДИК синдром в Бургас е в стабилно състояние


Родилката с ДИК синдром в Бургас е в стабилно състояние
Д-р Даниела Георгиева
18 Април 2018, Сряда


Заради  кризисната ситуация в морския град дойде и известният акушер-гинеколог д-р Георги Хубчев

Автор: Десант

Пациентката, която получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация (ДИК) след еклампсия по време на раждането на второто си дете в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, вече е в стабилно общо състояние.

Няколко дни специалистите от университетска болница „Дева Мария“ се бориха за нейния живот и за живота на бебето. Общите усилия на екипите на отделението по анестезиология и интензивно лечение с началник д-р Николай Игнатов, на отделението по акушерство и гинекология с началник д-р Валентин Ирмов и на отделението по неонатология с началник д-р Мария Търнева дадоха резултат и в момента показателите на младата майка и новороденото ѝ бебе се подобряват с всеки изминал ден.

Заради  кризисната ситуация в Бургас дойде и известният акушер-гинеколог д-р Георги Хубчев, който да оцени състоянието на пациентката и да прецени дали е необходима повторна операция.

„Д-р Хубчев  е методически ръководител на отделението по акушерство и гинекология в нашата болница и винаги се отзовава, когато имаме нужда от допълнително мнение.След извършена консултация и преоценка на състоянието на родилката, съвместно с началниците на ОАИЛ и АГО, д-р Хубчев прецени, че на този етап операция не е необходима“, разказва управителят на университетска болница „Дева Мария“ д-р Даниела Георгиева.

Стотици хора от цяла Бълагрия се обединиха и дариха кръв за родилката.

До момента лечението й струва около 20 000 лв.

Уверяваме всички, че за младата майка не се пестят средства и правим всичко необходимо скоро да си бъде удома. С днешна дата терапията надхвърля неколкократно предвидената от Здравната каса клинична пътека за лечение на следродилни усложнения. Това нито ни е спряло, нито ще ни спре да дадем всичко, касаещо оперативна дейност, консултации, скъпоструващи медикаменти, изследвания и постоянно наблюдение, от които се нуждае пациентката.“ категорична е д-р Георгиева.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки