Представят в музея на образованието „Неразказаната приказка за българската история“


Представят в музея на образованието „Неразказаната приказка за българската история“
Илюстрация: Фейсбук
04 Април 2018, Сряда


Амбициозните изследователи, обединени в „Екип 2 – Руните говорят“, имат за цел да възстановят изгубеното знание на нашите предци

Автор: Десант

Фотоизложба „Неразказаната приказка за българската история“ ще бъде открита на 18 април от 17 ч. в Националния музей на образованието в Габрово.

„Посетителите на музея ще могат да видят нещо ново и различно, неизвестни и неочаквани факти от българската история, разказани от един интердисциплинарен изследователски екип в състав Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Поли Паскова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев", съобщи директорът на институцията Мая Карагьозова.

Амбициозните изследователи, обединени в „Екип 2 – Руните говорят“, имат за цел да възстановят изгубеното знание на нашите предци и да докажат, че българите стоят в основата на световната цивилизация. Те са създали собствен метод за разчитане на древното българско руническо писмо.

През изминалата година изследователският екип направи значими изследвания за българската история, като преведе и оповести посланията, запазени в трите пръстена на цар Кубрат, в печата на  Тервел-Триберий и неразкрити до този момент факти за Атила.

А преди дни преводът от печата на цар Борис I предизвика голям обществен интерес с доказването на неговата императорска власт, обхванала не само България, но и Източната Римска империя. За което свидетелстват и редица други документи, които официалните ни историци упорито пренебрегват вече 30 години.


В категории: Новини , Образование , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки