Патриарх Неофит ще оглави Благовещенската литургия в духовната Алма матер


Патриарх Неофит ще оглави Благовещенската литургия в духовната Алма матер
24 Март 2018, Събота


Вижте програмата за празника

Автор: Десант

На 25 март - Свето Благовещение, православните християни възпоменават радостното за всички събитие: Благата вест от Ангела Божий донесена на Дева Мария за скорошното раждане на отдавна очаквания Спасител.

Висок гост на празника Св. Благовещение - 25 март 2018 г. в Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" ще бъде Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, който ще оглави Светата Литургия за празника, съобщават от Светия синод.

Още на 24 март там ще се проведат Благовещенските четения, в които участие ще вземат традиционно семинаристи, а тази година и ученици от класическата гимназия НГДЕК, богослови и писатели.

От 10:30 ч. на 25 март пред Фиалата на Семинарията - духовната Алма матер, ще се извърши традиционното предаване на семинарското знаме, което се предава от завършващия дванадесети клас на учениците от единадесети клас.

От 19:00 часа същия ден ще се състои и празничният концерт с църковни песнопения, народни песни и др.

Архиерейската света литургия на Благовещение ще бъде отслужена и в Чирепишкия манастир “Успение на света Богородица”. Тя ще започне в 9 ч. и ще бъде предстоявана от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от Враца.


В категории: Добри Вести , Църковни празници

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки