И Бог създаде... половата дискриминация


И Бог създаде... половата дискриминация
11 Декември 2017, Понеделник


Там, където тя вече е „отхвърлена", дечицата от „третия пол" сами решават дали принцът ще се влюби в спящата красавица или ще предпочете да даде сърцето си на симпатичния принц от съседното царство

Автор: Диана Славчева

Неотдавна в Европейския съд започна изслушване по дело за признаване на еднополови бракове в страните от Европейския съюз, където те не са законни. Мнението на Люксембург бе поискано от румънския Конституционен съд заради случай, в който румънско-американска гей двойка тропала с крак бракът й да бъде признат в Румъния.

Към момента на Стария континент законова защита на еднополовите двойки не предлагат единствено Румъния, Полша, Словакия, България, Литва и Естония. За останалите европейски държави обаче е въпрос на „толерантост“ да се признават бракове между персони от един и същи пол, а най-добре – изобщо да се премахне всякакво разграничение между хората на полов признак и всички да станем безполови същества.

Последно в Австрия и Германия узакониха тъй наречения „трети пол“. Германците например са решили, че на децата не бива да им се набива в главите такива вредни едва ли не внушения като „ти си момче, а ти си момиче“! Сега новородените вече са „то“ – колко демократично, чак да се просълзиш! Пък, както се казваше в един виц, като пораснат, сами да решат какво ще са – мъж или жена.

Ако дотогава въобще останат да съществуват тези понятия. Но се обзалагам, че и малките деца от идните поколения ще знаят какво обаче е трансджендър!

Впрочем, както твърди наблюдателят от „Комсомолская правда“ Наталия Барабаш, в Германия предлагат изобщо да отпадне от всякакви документи графата за „пол“, тъй като „разделянето на половете на мъжки и женски е дискриминационно“!

Както иронично отбелязва Барабаш, основите на тази „дискриминация“ оказва се, че е поставил самият Господ Бог, създавайки Адам и Ева. Огромен пропуск – как тъй Създателят е забравил да сътвори великия, единствен и неповторим трансджендър?! Тогава проблемът с еднополовите бракове днес нямаше да съществува, не ли?!

И като стана дума за Всевишния, няма как да не споменем, че извращенията на тема „какво тук значи някакъв си пол“ (да ме прости поетът, че така пошло перифразирам безсмъртните му строфи) вече превземат и храмовете. Така например преди време един от настоятелите на църквата „Света Мария“ в Глазгоу и активист на ЛГБТ движението – Келвин Холдсворс, призова християните да се молят за това четиригодишният принц и наследник на британската корона Джордж да се окаже... гей?!

От Форин офис пък (т.е. от Министерството на външните работи на Великобритания) стигат още по-далече в „антидискриминационните“ инициативи и предлагат вече да не се използва „старият и обиден“ термин... бременна жена. Правилното било да се казва „бременни хора“!

Тъй де – нали помните филма „Джуниър“. Явно холивудската пропагандна машина отдавна се е задействала по въпроса. Пък ние, наивните европейци и ревностни християни, вярващи в библейските притчи, мислехме, че чисто и просто ни забавляват с подобни измишльотини!

В стремежа да се наложи псевдотолерантността се стига до потресаващи извращения – като това в германските училища да карат децата да изберат сами за край на приказката „Спящата красавица“ дали принцът ще се влюби в принцесата или ще предпочете да даде сърцето си на...  симпатичния принц от съседното царство!

Мнозина ще махнат примирено с ръка: „О времена, о, нрави!“. Други ще ръкопляскат.  Всеки сам ще реши дали иска да бъде едно толерантно безполово „то“, или ще продължи да вярва в Адам и Ева.

Но когато едно малцинство – било то сексуално, етническо и каквото и да е там – започне да се налага над мнозинството, независимо дали законодателно или с морано-етичните си норми, работата не отива на добре.

По повод един казус, разгледан в началото на декември от Европейския съд, генералният адвокат по случая изрично посочва в становището си, че държавите членки на ЕС ще  продължават да разполагат със свободата да разрешат или да не разрешат еднополовите бракове и няма да бъдат задължени да ги признават. Поне с днешна дата все още е така.

С наш адрес остава да видим как ще се развие делото с българката, която съди Столична община заради отказа да признае брака й с жена, сключен във Великобритания. Дано успеем да запазим изконните традиции на българско семейство – семейно гнездо да свиват мъж и жена, като в дома им се раждат и момчета, и момичета. А принцът от приказките да целува спящата красавица...

Па белким покрай това и Европа си отвори очите и осъзнае, че криворазбраната й „толерантност“ няма да доведе до нищо хубаво!

Приемам обвиненията, че съм нетолерантна, недемократична, вещица дори... Но поне не съм „то“!


В категории: Коментари , Бит и култура , Свят

6
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
6
нашия човек
23.12.2017 13:34:00
0
0
Къде е "Приятел на България"? Виждам Румъния.... пък него го няма тоз Приятел. Страшна работа мой човек, агенти. Никъде не казва нашия човек, че България, български фирми печелят най-престижни награди в Румъния....не сте наши, мои хора....мой човек. И спрямо другите читатели... също.
5
Димитър Димитров
14.12.2017 17:09:18
0
0
Абсурдно, като в историите на бекет, даже по-лошо! Явно, много е тежък мвахмурлука след опиването от собствения си демократитичен изглед!
4
Димитър Димитров
14.12.2017 17:09:13
0
0
Абсурдно, като в историите на бекет, даже по-лошо! Явно, много е тежък мвахмурлука след опиването от собствения си демократитичен изглед!
3
EMMANUEL VICTORIA
12.12.2017 08:09:06
0
1
заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (victoriaemmanuelloan@gmail.com), за да кандидатствате за заем
2
Красимир Василев Велчев
11.12.2017 15:11:26
3
1
Браво на евреите! Умно племе са! Не може,да им се отрече.Успяха,да наложат на тъпите гои всичко,което играе разрушителна роля.Такова нравствено разкапване на човечеството досега,не е имало.Докато в Европарламента разни дебелогъзи чиновници си проветряват устната кухина ,говорейки глупости за половете или тяхната липса многолюдните мюсюлмани,ще изпият кръвта и силите на европеидната раса.След,този процес нещата за ,,богоизбраното''племе стават още по-лесни.Покоряват останалите живи тъпанари от различни раси и подраси и процесът е завършен.Лично аз ,не им се сърдя.Има българска поговорка -,,Докато има говеда,ще има и касапи''.
1
MUNCHO
11.12.2017 13:43:41
3
0
KAKVO E ,,MAZ,,ILI ,,ZENA,,-ZNAEM VSI4KI!AMA SHTE SE NAMERI LI EDIN ,,U4EN,, ILI AKADEMIJA NA NAUKITE,
KOITO DA OBJASNJAT:KAKVO E TUI 4UDO,,TRETI POL,,?!PA 4AK TOGAVA DA SE OPITVAT DA GO VKARVAT V
UPOTREBA ILI ZAKONODATELSTVOTO!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки