За първи път: Награждават най-добрите музеи в страната


За първи път: Награждават най-добрите музеи в страната
29 Ноември 2017, Сряда


Церемонията ще бъде в Националния военноисторически музей, на нея ще присъства и министърът на културата Боил Банов

Автор: Силвия Горанова

На 30 ноември (четвъртък) от 18.30 часа на официална церемония в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъдат връчени за първи път наградите на Сдружение „Български музеи“. На събитието се очаква да присъстват министърът на културата Боил Банов и зам.-министърът на културата Амелия Гешева.

Наградите „Български музеи“ са учредени през 2016 г. и служат за отбелязване на най-добрите практики в музеите за предходната година. Това са първите институционално установени награди, които отбелязват приноса на музеите към съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Те се раздават в три категории: Музей на годината, Образователна инициатива, Събития и работа с публики. Част от наградите е и отличието „Грамота за цялостен принос за развитието на музея“.

Оценяването е извършено от петчленно жури в състав: Цветана Манова – етнолог, д-р Момчил Маринов – директор на Исторически музей „Искра“, Казанлък, д-р Светла Казаларска от Института по етнология и фолклористика към БАН, Петя Кияшкина – директор на Музей „Старинен Несебър“ и гл. ас. Бета Хараланова от Регионален исторически музей-Шумен.


В категории: Новини , Културен Десант , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки