Концерт с православни църковни песнопения за Деня на християнското семейство


Концерт с православни църковни песнопения за Деня на християнското семейство
18 Ноември 2017, Събота


Преди години на този празник не се учило, а учениците се причастявали след светата Литургия

Автор: Десант

На 21 ноември от 19 ч. в столичната зала „България ще се състои празнична вечер, посветена на Въведение Богородично – Ден на православната християнска младеж и християнско семейство.

В програмата са включени изпълнения на Камерен смесен хор „Петър Динев“ при храм „Св. Кирил и Методий“ – София, Смесен хор „Ave musica", Софийски свещенически хор, ансамбъл „Драгостин фолк национал" и Национален филхармоничен хор „Светослав Обретенов“.

Те ще представят хорови творби от Прегледа „Нова българска музика" - 2017 и  православни църковни песнопения, сред които и любимата песен на йеродякон Игнатий (Васил Левски) „Достойно есть“.

„Всички участници в концерта изпълняват „Химн на православната християнска младеж", текст: прот. проф. Иван Гошев, хармонизация: Петър Динев и "Многолетствие”.

Хоровият концерт е организиран от ​Софийската филхармония, Съюза на българските композитори, Софийската света митрополия и Столична община, с благословението на Негово светейшество българския патриарх Неофит. 

Празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж. Това става с решение на Светия синод на Българската православна църква от 1929 г. 

Преди години денят бил неучебен и започвал със св. Литургия, на която учениците се причастявали. За жалост, и този празник днес е изпразнен от християнското му съдържание. 


В категории: Добри Вести , Църковни празници

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
20.11.2017 07:41:52
1
0
Брака на мъж и жена нее нещо човешко дело,а Господно дело.Сам Исус Христос е венчал Адам и Ева да са съпрузи и да имат деца.Християнско семейство значи любов-сродни души и вярност в женитбата на съпрузите-възпитание в християнски дух на децата.Библията е водач на християнският семеен дом.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки