Четвърти национален турнир по стрелба с историческо оръжие


Четвърти национален турнир по стрелба с историческо оръжие
Снимка: Монитор
16 Ноември 2017, Четвъртък


Организатор и този път е Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк”

Автор: Десант

На 18 ноември Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” организира четвъртото издание на единствения по рода си в страната Национален турнир по стрелба с историческо дулнозарядно оръжие “Найден Николов – Войводата”.

Турнирът добива все по-голяма популярност сред реконструкторската общност в България. Очаква се да участват десетки възстановчици, които ще премерят умението си в боравенето и точния мерник историческо кремъчно и капсулно оръжие.

Надпреварата ще е в пет дисциплини – кремъчна пушка, капсулна пушка, кремъчен пистолет, капсулен пистолет и капсулен револвер.


Снимка: Сливенпрес

Всеки състезател може да участва в до три избрани дисциплини. Участниците ще бъдат облечени в носии и униформи, съответстващи на историческия период, през който са се използвали оръжията с предно зареждане.

Турнирът е в памет на големия реконструктор и патриот Найден Николов – Войводата.

Входът за зрителите е свободен.

Официалното откриване на турнира е в 13,00 ч. на 18 ноември в комплекс “Рекар” (стрелбището до Житническата бензиностанция). Турнирът ще бъде открит от кмета на Добрич Йордан Йорданов, очаква се да присъстват областният управител Красимир Кирилов и председателят на Общинския съвет в Добрич Иво Пенчев.


В категории: Новини , Възраждане

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки