„Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“ ще изнесат втори спектакъл в НДК


„Филип Кутев“, „Пирин“ и „Тракия“  ще изнесат втори спектакъл в НДК
Снимки: Борис Мутафчиев
14 Ноември 2017, Вторник


Тазгодишният интерес към традиционната вече „Нощ на ансамблите“ е феноменален

Автор: Десант

Политици, дипломати, хора на изкуството, както и любители на автентичния фолклор от цяла България, аплодираха най-добрите български ансамбли в препълнената зала 1 на НДК снощи. Шоуто, което показа красотата на българските традиции, вдигна на крака всички присъстващи и се превърна в най-успешното издание на традиционната вече „Нощ на ансамблите“.

В спектакъла в София се включиха над 150 души - танцьори, певци и музиканти, които се надиграваха, сменяйки костюми от всички фолклорни области на България, и след няколко поредни индивидуални изпълнения в края на спектакъла се събраха заедно в огромно шопско хоро. В програмата на спектакъла са включени общо 22 изпълнения, сред които „Полегнала е Тодора” (  „Филип Кутев” ), празничен тракийски танц („Тракия” ), „Пирински полъх” („Пирин”), „Дунавска плетеница”(„Филип Кутев”), „Ой, море, кавали” („Тракия”) и много други. По покана на първата дама на България Десислава Радева, за да се запознаят с българските традиции, в залата присъстваха и съпругите на над 20 посланици, които бяха видимо впечатление от ритъма на истинската българска фолклорна музика.

Турнето на „Нощ на ансамблите“ продължава във Варна на 15 ноември и Пловдив на 16 ноември. Ограничен брой билети за двете представления са все още в продажба.  Поради огромния интерес хитовият спектакъл ще се играе още веднъж на зала 1 на НДК на 2 май 2018 г.

„Успехът на първото шоу от тазгодишното издание на „Нощ на ансамблите“ е огромен. Билетите бях разпродадени още преди един месец и много хора не успяха да си купят. Затова решихме да им дадем възможност да се насладят на спектакъла на 2 май догодина, когато ансамблите ще се качат отново на сцената на зала 1 на НДК“, коментираха организаторите от продуцентска къща „Артишок“.


В категории: Новини , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки