"Осмото чудо" отново разтресе НДК


"Осмото чудо" отново разтресе НДК
Фотограф: Мико Стефанов
24 Октомври 2017, Вторник


Заразителни по своя заряд бяха соловите изпълнения в добруджанската и тракийската картина на продуцента на ансамбъл "Българе" Христо Димитров

Автор: Десант

За втори път тази година и за четвърти от премиерата си "Осмото чудо" - новият спектакъл на "Българе" препълни Зала 1 на НДК. Над 4000 столичани и специално пристигнали за културното събитие жители на други градове се потопиха на 23 октомври вечерта в магията на неравноделните ритми от българския фолклор.

"Великолепни!", "За пореден път ни накарахте да се гордеем, че сме българи!", "Уникален Бен Крос!", "БЛАГОДАРИМ ВИ!" и още много искрени суперлативи се чуха и написаха след края на завладяващия спектакъл, с който Национален фолклорен ансамбъл "Българе" отбелязва своята 15-годишнина.



Зала 1 на НДК наистина се разтресе не само от динамичните стъпки на танцьорите, а и от неволно тактуващите крака на повечето от зрителите, слели се със случващото се на сцената.

Заразителни по своя заряд бяха и соловите изпълнения в добруджанската и тракийската картина на продуцента на "Българе" Христо Димитров - сценарист, режисьор и хореограф на "Осмото чудо".

Увлекателният разказ за българското фолклорно богатство на ирландския журналист Джеймс Баучер, в чийто образ се бе превъплътил холивудският актьор Бен Крос, дълбоко развълнува зрителите, които на финала дълго и горещо аплодираха всеотдайната игра на танцьорите от именития ансамбъл.

Сред десетките специални гости на спектакъла "Осмото чудо" бяха министър Лиляна Павлова, спортната звезда Кубрат Пулев, художникът Васил Горанов и самият Бен Крос, който приветства от сцената на чист български език ансамбъл и публика, завършвайки с красноречивото пожелание "Да живей България!"    



Много от зрителите проявиха интерес към разгръщащата се благотворителна кампания "Да съградим дом на "БЪЛГАРЕ", чиято цел е да осигури по-скоро така необходимата зала за репетиции на професионалния ансамбъл, утвърдил се като една от културните визитки на страната ни.


В категории: Новини , Традиции , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки