Откриха печат на Тервел в музей във Вашингтон


Откриха печат на Тервел в музей във Вашингтон
16 Октомври 2017, Понеделник


Вижте какви въпроси поражда тази неочаквана находка

Автор: Десант

Интердисциплинарен екип „Руните говорят“ в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев, откри печата на спасителя на Европа от ислямизация - Тервел, в сайт на американски музей във Вашингтон. Случаят показва какви вреди нанася на българската памет и история контрабандата с артефакти. 

В текст под печата е направено описание, както и коментар, които ни карат да си зададем няколко логични въпроси: Възможно ли е Тервел и Константин IV да са един и същ човек? На какво се дължи приликата в портретите им? Не е ли заложена прекалено дълбоко промяната в българската история и не дължим ли на нашите велики предци и на тези след нас истината за значението на българите в днешната световна история? Подобно на Борис Първи, на Симеон, Калоян и Самуил, и Тервел ли е управлявал едновременно България и източната римска империя, наречена с измисленото от наши съседи понятие  Византия?

Ето и превод на текста в американския сайт:
Описание: Бюст на Тервел с брада и дълга коса. Той държи копие над дясното рамо и щит от лявата страна; щитът показва конник, нападащ паднал враг. На всяка страна на портрета на Тервел има шестолъчна звезда.

ПРЕВОД: Теотоке помогни. Τερβελλίου καίσαρος (Боже мой, дай ми помощ!)
(Печат на) Тервел, кайзър (КеСар=Цезар=Цар - б.а.).

КОМЕНТАР: Това е български хан, който помогна на Юстиниан II да възвърне трона през 705 г. и в замяна получава титла  kaisar. Ойкономиди? е забелязал приликата на портрета на Тервел с имперските портрети върху солида на император Константин IV (652-685).

Владетелката на 7 древни и съвременни езика - Мила Салахи, отговаря на въпросите на магистъра по защита на културно-историческото наследство на България Патриция Кирилова, възникнали след откриването на печата в американския музей. Препечатваме го от нейния блог в интернет. 

-      Мила, в страницата на Екипа в социалните мрежи за първи път бе публикувана снимка от печата на един от великите български царе - Тервел. Днес той е в Щатите, където преди време българин откри и печат на Аспарух. Как стигнахте до печата на Тервел, който точно преди 1300 години спаси България и Европа от ислямизация, но днес никой не се сеща за тази годишнина?

-      Както винаги случайно, но случайни неща няма.  Непознат за нас господин  го качи като коментар в социалната мрежа,  не си спомням името, но искам специално да му благодаря! Този печат се пази в музея „Дамбъртън Оукс", Вашингтон.

-      Как е стигнал  до Щатите?

-      Естетвено, че е продаден, за да стигне до американски музей. Жалкото в нашата страна е , че се търгува с нашата памет и история, това е потресаващото в този случай! И това не е от днес, а се корени в  годините на така наречения комунизъм. Това е мафия, която по своите приходи надминава дори и търговията с наркотици – милиарди годишно.

-      Какви мерки трябва да предприеме България, за да върнем този ценен артефакт в страната ни, където му  е мястото?

-      България има право да предяви претенции за връщане или откупуване на този печат - за това има сектор създаден към ГДНП за борба  и противодействие на посегателствата върху Културно-Историческото ни наследство, както и към ГДБОП за борба с трафика на същите. Въпросът е, че трябва да се подаде официален сигнал и да се задейства „тежката машина” по  установяване на придобиването му  - как е стигнал до Америка.

Другият вариант е да се предложи от самата държава откупуване на печата.  За никого не е тайна, че в България действат канали за износ  на наши реликви зад граница, в които за жалост има замесени доста високопоставени лица. Имената им са обществена тайна.

-      Екипът успешно преведе пръстените на друг велик държавник – Кубрат. Има ли превод вече и на символите в печата на Тервел?

-      Работим все още по печата, но първата информация  е пусната в публичното пространство, титлата е Цар, което може да се види и на самия печат,  въпреки, че се превежда в угода на едни от нашите съседи. В пръстена има описан развоя на цялата битка, родословие, защо следващият цар на България е Тилириг и т.н.

Но тепърва трябва да се проследи през историческите извори информацията от  самия превод. Мога да издам, че канаките курайши, както са описани в пръстена,  са влезли през Босфора. А  едни от най-важните битки са  били  на остров Крит, около Кносос и  Кипър .

-      Неотдавна в пръстените на Кубрат екипът разчете царската титла на великия ни държавник. Кой има интерес титлата да е хан и кан - в нито един артефакт досега не е открита подобна титла за български държавник?

-      Що се отнася до титлата кан и хан, интерес имат всички велики сили в миналото и сега, както и трите демона на българския род, описани в пръстените от кенотафа на цар Кубрат – Ватикана, Цариградската Патриаршия (днес Вселенска) и редакторите на Библията.  

Тук ще цитирам Гьобелс: „Отнеми на един народ историята му, първото поколение ще е тълпа, второто стадо!” – всеки да си извади контекста защо го казваме, а за нас изводът е ясен!


В категории: Добри Вести , Средновековие , Археология

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Барсолаки
01.01.2018 22:42:26
3
2
До Живко Войников
На печата пише "Богородице пази цезара Тервел"
3
Относително е
02.11.2017 11:44:37
0
2
Преди коментар за откритията на "интердисциплинарния" екип, е добре да се види кой е в екипа : лицето Николай Иванов е известен с измамите и с много профили в нета. Оттам нататък как да се вярва на такъв екип?
2
Живко Войников
17.10.2017 05:54:09
19
4
Лъжете, ама като дърти цигани! ....Екипът успешно преведе пръстените на друг велик държавник – Кубрат.... ....Има ли превод вече и на символите в печата на Тервел?....
Пръстените на Кубрат са 3, двата са едни и същи, единият е копие на другия (варварска имитация) и надписът е на гръцки "Хуврати патрикиу" - На патриция Кубрат, а третия е само "Хуврати" - т.е. На Кубрат. Какъв е тоя измислен екип от самозванци, пръстените са разчетени още от Йохаим Вернер.
Що се отнася до въпр. печат на Тервел, то той е в Националния исторически музей, отдавна известен на науката! Лъжци, долни лъжци и търсачи на евтини сензации. И от какви "руни" разбира тия петима тъпани, като надписите са на гръцки език. Що се отнася до рунически надписи, обръщайте се към мен, човекът публикувал книга по този въпрос!
1
Paul Joseph Goebbels
16.10.2017 19:15:17
13
2
Ограничени хора с неограничен интернет могат да открият и още нещо ... например на майка си оная работа. Трябва да си наистина голям учЕн, от голям екип нАучен, за да откриеш женевската колекция на Георгиус Закос в музея на Дъмбартън Оукс чак! Сред 12 000 печата от тази колекция има и два на Телериг - със сигурност комунисти-контрабандисти са ги изнесли от милата ни рОдина.
Поредно откритие, ебаси мамата!
Какви ли са им предходните открития на тия олигофрени? "Интердисциплинарния екип „Руните говорят“ в състав: Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев, Николай Иванов и Даниел Калчев - новите идиотчета, правещи свирки на БОП-а и всички милиционерски боклуци от т.н. Република България!
Евалла патрЕотЕ, за беквокала, който държите при разпространяването на тая олигофрения, която Вожда ви спокойно може да нарече "фалшива новина"(нали ги разбира в последно време).
Ако бяхте слушкали при социализма, то още в учебника по Родинознание щяхте да сте научили за това "откритие" от 1976 година.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки