Да слезем от колите и да повървим пеша


Да слезем от колите и да повървим пеша
12 Октомври 2017, Четвъртък


Под това мото ентусиасти ще извървят за втора поредна година 23-километровото разстояние от Плевен до живописното село Тотлебен

Автор: Силвия Горанова

23-километров пешеходен поход ще се проведе на 14 октомври по инициатива на кмета на село Тотлебен Емил Гашев и плевенска фирма. Под мотото "Да слезем от колите и да повървим пеша", участниците ще извървят пътя от Плевен до Тотлебен. 

Инициативата ще провежда за втори път. Тази година любителите на пешеходния туризъм ще се съберат в 9.00 часа в събота, на изхода на Плевен за село Гривица.

Миналата година 70 ентусиасти преминаха за първи път по този маршрут. Организаторите се надяват тази събота пешеходците да бъдат много повече. Може да се включи всеки, които има желание, без значение дали е аматьор или професионалист.

Маршрутът, където има участъци по шосе, ще бъде обезопасен с охрана от полиция. На всеки 5 км ще има спирка, заредена с вода, плодове, шоколади и други възстановителни енергийни напитки и лакомства, а на финала - в центъра на селото се очаква, както миналата година, да има веселба - песни, танци и почерпки, с подкрепата на местното читалище. За желаещите ще има и подсигурен транспорт за връщане до Плевен.


В категории: Новини , Спортен дух , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки