Студент от България стана рекламно лице на престижен колеж в Чикаго


Студент от България стана рекламно лице на престижен колеж в Чикаго
05 Октомври 2017, Четвъртък


Четвъртокурсникът Диан Иванов от „Elmhurst сollege” може да се види на електронните билбордове по всички най-големи и натоварени магистрали в района на Града на ветровете

Автор: Николай Василев

21-годишният четвъртокурсник – Диан Иванов, е едно от шепата лица, избрани от над 3000 студенти, които представят в публичното пространство предимствата на колежа „Елмхърст”. Той и неговите състуденти се виждат на електронните билбордове по всички най-големи и натоварени магистрали в района на Чикаго.

Също така, Дидо, както го наричат приятелите му в Америка, бе избран от финансовия директор на школото за последния видеоклип, разпространен в социалните мрежи, в който студенти и преподаватели благодарят на своите над 2000 дарители на колежа.

Това не е първият път, в който нашенецът бива избиран за лице на училището. Роденият в столицата на България, но израснал в Чикаго – Дидо Иванов, е сниман и в други клипове на колежа. Той е бил лице и на коледни поздравителни картички и други материали.

Благодарение на високите си оценки по специалността “Биология и химия”, българинът взима най-високата стипендия в колежа, както и допълнителни финансови стимули от различни благодетели. Денят му е зает от сутрин до вечер в учене, тренировки и обществено полезна дейност, която е политика на лицея.

Много често Дидо и неговите състуденти, начело със своите преподаватели, помагат на хора в неравностойно положение. Случва се да строят къщи, да забавляват болни деца, да бъдат поддържащ персонал на маратони и т.н.

„В Америка е малко по-различно от България, там, когато завършиш гимназия, веднага влизаш да учиш медицина. Тук учиш четири години за бакалавър. След това подаваш за още четири до шест години за медицинската специалност. Накрая, още четири години имаш стаж по болничните зведения и чак тогава можеш да започнеш работа като доктор. Тоест, в момента, аз съм в началото на края.

Съветът ми към всички деца, които искат да се запишат в колеж, е да учат много в гимназията, защото благодарение на високия ми успех от средното училище, с влизането си в колежа получих веднага най-голямата стипендия”, казва Дидо Иванов.

За в бъдеще Дидо се е насочил към специализирането на Педиатрична онкология. Дори и само избора на тази изключително трудна във всяко отношение професия, показва благородния характер на Дидо, който се труди неуморно, за да осъществи мечтите си.

“Работя в лабораторията всеки ден, където се занимавам с мой личен проект. Заедно с колегите тепърва откриваме и даваме имена на бактерии от “Йелоустоун Нешънъл парк ъф Америка”. Животът става много натоварен, особено в последните години на колежа”, добавя Дидо Иванов.

Освен отличен ученик, Дидо е и много добър спортист. От малък той участва и печели призови места на състезания по борба на всякакви нива. Афинитетът му към един от най-древните спортове не е случаен. Заразява го личният пример на неговия баща – Стойчо Иванов, който е бивш дългогодишен национален състезател по класическа борба и бронзов медалист от световно първенство.

Колежът “Елмхърст” е създаден от немски протестанти през далечната 1871 г. Първите ученици изучават музика, математика, наука, история, география, религия, немски, английски, латински и гръцки езици, като всички тези дисциплини са заложени и до днес в учебната програма на колежа.

През първите няколко десетилетия всички курсове, включително и английският език, са били преподавани на немски език. Названието си “Elmhurst College” училището официално приема през 1924 г., и започва да предлага бакалавърска степен по изкуства. Днес в колежа се предлагат над 50 специалности, а мотото на школото е “Нищо друго освен отлични постижения”.

Източникzapernik.com


В категории: Новини , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки