На празник в местността Меча поляна край Мальовица


На празник в местността Меча поляна край Мальовица
Снимка: НП "Рила"
26 Септември 2017, Вторник


Вижте програмата и опознавателни тематични маршрути, които ще популяризират природните красоти на Национален парк "Рила"

Автор: Десант

„Празник на партньорите на Национален парк „Рила” организира парковата дирекция на 28 и 29 септември. Това е едно от празничните чествания на 25-годишния юбилей на парка.

Освен развлекателната музикална програма с участието на фолклорни групи от различни региони на парка, участниците в тържеството ще могат да посетят панаира на занаятите и щандовете на производителите на местни продукти в местността Меча поляна на Туристически комплекс „Мальовица“.

Опознавателни тематични маршрути ще популяризират природните красоти на парка. Предвидените за посещение места са от ТК „Мальовица“ – до хижа „Мальовица“ и Еленино езеро, по Ботанически маршрут „Приятели на растенията“ Яворова поляна – Урдин циркус и екопътека „По долината на река Бели Искър“.

В петък юбилейната програмата ще продължи в Посетителски-информационен център за Национален парк „Рила“ в Самоков с представяне „Ретроспекция на защитената територия“ и предпремиера на юбилеен филм „Национален парк „Рила” и зоната на вечните снегове“.


В категории: Новини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки