Стрелба с лък и татуировка с къна – безплатно за празника на Акве калиде


Стрелба с лък и татуировка с къна – безплатно за празника на Акве калиде
18 Септември 2017, Понеделник


През почивните дни туристическият комплекс край Бургас предлага куп интересни развлечения

Автор: Силвия Горанова

На 22 и 23 септември от 9,00 до 19,00 ч. хилядолетната история на Акве калиде край Бургас ще оживее.

Бойни демонстрации, стрелба с лък, музей на открито
, представящ средновековно бойно снаряжение, демонстрации на различни занаяти (бродерия, плетене на гайтани и кожарство), рисуване с къна на типични за времето татуировки ще пренесат посетителите в магията на древността.

Малки и големи ще имат възможността да държат в ръка меч, щит и бойна брадва, ще се докоснат до реплики на средновековна керамика и ще се включат в автентични средновековни игри.

24 септември (неделя) ще бъде творчески и забавен ден за всички посетители на Акве калиде. Арт работилница за обработка на глина, представяне на автентични средновековни прически и облекла са само част от програмата.

Любителите на вкусните изкушения ще могат да се насладят на хляб с квас, както и да опитат катми, приготвени на сач.

По време на празника всеки, закупил билет за 3D прожекция, ще има възможност безплатно да стреля с лък (на 22 и 23 септември) или ще получи характерна за времето татуировка с къна (през трите дни).

Това са само част от интересните събития, с които  туристически комплекс "Акве калиде" на Минералните бани край Бургас за поредна година ще отбележи своя празник.

Битът на хората, живели по тези земи през Второто българско царство (XII - XIV век), ще бъде пресъздаден от сдружение „Чигот“.

*
Дейността на Сдружение "Чигот" е едновременно в сферата на научното изследване, на творчеството и занаятите, както и на образованието. Всичко, което "Чигот" представя, помага на съвременните българи да узнаят повече за своето минало с неговите понякога славни, а понякога трагични периоди. Средновековна България никога не е била откъсната от Балканите и останалия свят. Затова сдружение "Чигот" обръща сериозно внимание и на културите, с които българите са били в контакт през вековете, на Изток и на Запад. 


В категории: Новини , Традиции , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки