Руски историк застава твърдо зад българските тези


Руски историк застава твърдо зад българските тези
18 Септември 2017, Понеделник


Излиза втори том на книгата „Неразгаданите мистерии на България” от Андрей Кудин

Автор: Силвия Горанова

Руският професор Андрей Кудин, който е завършил престижния Московски държавен институт по международни отношения и Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“, издаде втори том на книгата с търговското заглавие „Неразгаданите мистерии на България”. Това съобщава директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

В книгата всъщност става дума за спорни исторически въпроси, за които българските историци яростно дебатират с историчари от съседните и по-далечни държави, уточнява проф. Димитров.

Кудин застава твърдо зад всички български тези, не защото са български, а защото такава е историческата истина, както пише самият той.

Иначе казано за него и за многобройните му читатели, първата книга на автора излезе на руски език в стохилядни тиражи и бързо се изчерпа.

От нея научаваме, че Кирил и Методий са българи и кирилицата е била създадена в Плиска, по заповед на княз Борис I и останалите седмочисленици.

Първият том на книгата претърпя пет издания. Надявам се, че и вторият ще се радва на същия огромен читателски интерес, добавя директорът на НИМ.


В категории: Новини , Културен Десант , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки