Десетки ранени при атентата в лондонското метро


Десетки ранени при атентата в лондонското метро
Снимка: Туитър
15 Септември 2017, Петък


Метростанция „Парсънс грийн", където е станал взривът, се намира в жилищен район, в който живеят много чужденци, студенти и по-бедни англичани

Автор: Десант

20 души са получили изгаряния и травми в резултат на взрив във вагон на лондонското метро тази сутрин и последвалата паника. 

Полицията в британската столица окачестви инцидента като терористичен акт. Метростанция „Парсънс грийн" е под полицейска охрана, аварийните служби още са на местопроизшествието. Силите на реда отправят молба към жителите и гостите на Лондон да избягван района на взрива.

Асошиейтед прес разпространи призива на външния министър Борис Джонсън хората „да запазят спокойствие и да продължат с нормалния си начин на живот".

„Служителите от антитерористичното подразделение на полицията в Лондон провежда разследване на инцидента в лондонското метро, станал тази сутрин. Сигналът в полицията е получен около 8,20 часа в петък, 15 септември. Беше съобщено за пожар във влак на метростанция „Парсънт грийн“,  се казва в официално изявление на лондонската полиция, цитирано от Би Би Си.

Инцидентът е станал в район Фулъм в час пик, когато хората са отивали на работа с метрото.

Заради случилото се британският премиер Тереза Мей свика спешно заседание на правителствения комитет по сигурността КОБРА.

Обявен е горещ телефон за справки и подаване на информация от страна на очевидци на произшествието: +4420 0800 789 321.

Медиите на Острова съобщават, че полицията е открито още едно взривно устройство, което не е могло да бъде детонирано, но тази информация не е потвърдена официално.

"Парсънс грйин" е жилищен район, в който живеят много чужденци, студенти и по-бедни англичани.



В категории: Туристически обекти , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки