„Паламудени вдъхновения и странджански седенки” оживяват Ахтопол в края на сезона


„Паламудени вдъхновения и странджански седенки” оживяват Ахтопол в края на сезона
12 Септември 2017, Вторник


Посетителите ги очакват дегустация на табиетлийски рибарски мезета и тънки питиета, много музика и забавления. Вижте подробностите

Автор: Десант

От 22 до 24 септември в Ахтопол ще се проведе второто издание на Есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки”.

Тематичните събития, които ще изпълнят трите фестивални дни, ще обединяват минало и настояще. Те са посветени на рибата, автентичната храна, традиционните и съвременни изкуства.

Посетителите ще имат възможност да се насладят на традиционни ахтополски и странджански специалитети с дегустация на табиетлийски рибарски мезета и тънки питиета, приготвени и поднесени от най-добрите майстори – местните кулинари. А покрай това, ще споделят вдъхновенията на музиканти, художници, писатели, поети и пътешественици... Разбира се, ще има награди и интересни изненади! Ето и програмата:

След откриването в петък, 22 септември, с водосвет на Агатополския епископ Йеротей и отец Йордан на пристанището в Ахтопол, ще бъде раздаден празничен курбан.

В събота малчуганите ще се забавляват в Детска творческа работилница „Паламуди по бермуди”, организирана в Градската градина. Ще има и много други изненади, които засега организаторите запазват в тайна.

Междувременно, по същото време ще се проведе и спортният празник "Странджа без ограничения", в който участниците във велопохода ще финишират в Ахтопол за паламудените вдъхновения и странджанските седенки. 

Преди да стигнат до най-южно морското градче, те ще завъртят на 22 септември педалите от село Факия, а ще нощуват в живописната местност Качул край река Велека.


В категории: Новини , Бит и култура

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки