От рок с "Епизод" до родния фолклор с „Пирински цветя“


От рок с "Епизод" до родния фолклор с „Пирински цветя“
10 Септември 2017, Неделя


Народният певец Димитър Аргиров празнува тази година своя 50-годишен юбилей

Автор: Десант

Народният певец Димитър Аргиров празнува тази година своя 50-годишен юбилей. По този повод той да издаде нов албум, който ще носи заглавието „Пирински цветя“.

Той е трети поред за певеца и е съставен изцяло от народни песни от Пиринския край. Те отново са от репертоара на неговия баща Илия Аргиров, един от най-известните и обичани изпълнители на народни песни у нас.

Новото в „Пирински цветя“ е, че всички песни са по аранжимент на самият певец. В албума е включена и една авторска песен на Димитър Аргиров.

На 8 октомври от 18,30 ч. 50-тата годишнина на народният певец ще бъде отбелязана и с концерт в столичния клуб „ Студио 5“. С изпълнения на свои народни песни ще участват певци от три поколения. Сред тях са Янка Рупкина, Соня Чакърова, Костадинка Танчева, Силвия Димитрова, Благовест Бичаков, Александра Гребенарова, Антонио Симеонов и др.

Димитър Аргиров е певец, продуцент и композитор. Син е на известния български народен певец Илия Аргиров и от дете се занимава с музика и пеене. Развива таланта си в много насоки и успешно съчетава изпълненията на български народни песни и рок музика. От 1987 до 1990 г. е първият вокал на група "Епизод", която за този период е една от най-известните рок групи в България.

През септември 1990 г. емигрира в Холандия, а после в Италия. И там не спира да се занимава с музика, като работи на два фронта: хард рок и автентичен български фолклор.

В края на 2013 г. се завръща за постоянно в България след 23 години емиграция.

Димитър Аргиров има издадени общо 3 албума, 2 мини албума и 5 сингъла в стиловете рок и фолклорна музика.

На 17 ноември т.г. се навършват 5 г. от кончината на неговия баща Илия Аргиров.


В категории: Добри Вести , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки