Изпъстриха Пирин с нестандартна туристическа маркировка


Изпъстриха Пирин с нестандартна туристическа маркировка
Снимки: ДНП "Пирин"
08 Септември 2017, Петък


От Дирекцията на националния парк предупреждават, че тя не само е грозна, но и опасна и подвеждаща

Автор: Десант

През лятото на 2017 г. на определени места на територията на Национален парк "Пирин" е констатирано наличие на нестандартна туристическа  маркировка. Тя е нанесена по североизточния ръб на връх Вихрен ( Джамджиев ръб) , на „Стражите“, от връх Джангал към Попово езеро и към Тевно езеро, както и на връх Пирин, предупреждават от Дирекцията на парка.

От там уточняват, че са поставени плътни и видими от голямо разстояние оранжево-червени стрелки  и точки. Освен че е грозна, тази маркировка е и опасна, защото е подвеждаща за обикновения турист, възмущават се от управата на националния парк.



От дирекцията му са категорични, че туристическата  маркировка се прави по строго определени определени  маршрути и по правила, съгласно Правилника за маркировката на туристическите пътища в Република България. Тя има за цел да информира, улесни, подпомогне и обезопаси движението на туристите по време на походи.

А също така осигурява достъпност до съществуващите природни дадености и охраняемите природно-защитени обекти с минимална намеса в околната среда и запазването им от отрицателното въздействие на човешката дейност.

Закононарушителите подлежат на санкиция съгласно разпоредбите на Закона за защитените територии и Закона за административните нарушения и наказания.


В категории: Новини , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки