Няма такава държава: Лекари искат 700 лв. да извадят рибена кост от гърлото на дете


Няма такава държава: Лекари искат 700 лв. да извадят рибена кост от гърлото на дете
Снимка: бТВ
03 Септември 2017, Неделя


Частният медицински център, където хора с бели престилки смъкват кожи от гърба на пациенти, се намира в „Златни пясъци”

Автор: Янко Георгиев

700 лева за изваждане на рибена кост от гърлото на малко дете. Толкова поиска частен медицински център от италиански туристи в "Златни пясъци".

На 15 август рибена кост засяда в гърлото на 5-годишния син на семейство Тимис по време на вечеря. Хотелът звъни на частен медицински център, с който има договор.

В репортаж по бТВ майката Адриана Саплонтай разказва, че след прегледа лекарят казал, че не е успял да премахне костта и било необходимо момченцето да бъде откарано в болницата с линейката. 

В болница "Св. Анна" във Варна вече ги очаква друг лекар. "Успя след множество опити да извади костта. Аз държах детето, а големият ми син светеше с фенерчето на телефона, насочено към гърлото му. Пинсетата, с която работиха не беше стерилизирана”, обясни преживяното майката.

Частният център издава фактура за 700 лева.



Доц. д-р Петко Маринов, представител на частния медицински център, обяснява, че това са цените, договорени със застрахователните компании.

„Това означава, че това са разумни цени. Въпреки, че всеки един център има право на собствено ценообразуване", твърди той.

Саплонтай добави, че лекарите заявили, че не им е необходима международната европейска здравна карта и е нужно само да си платят фактурата.

Майката твърди, че във фактурата има описани процедури, които не са правени, като поставянето на упойка например. Медицинският център отрече и обясни, че детето не е имало застраховка.

"Това, което е калкулирано във фактурата съответства на ценоразписа на лечебното заведение", категоричен е д-р Маринов.

Сумата все пак не е платена.


В категории: Новини , Медицина

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Йордан Йорданов
07.09.2017 13:02:04
0
0
Така е но във всичко си има мярка , малко са действали като копърките таксиджии.
1
някой си там
05.09.2017 05:46:03
0
2
Толкова струва труда на хората,учили 12 години.Като не ви харесва,започвате да учите,за да разберете.Няма значение дали е дете или пълноценен възрастен човек,трудът се плаща.На който не му изнася,да е внимавал и гледал с какво се храни детето му или какво е правило.Масово не си гледат децата,а после ох-олеле!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки