Какви са симптомите на вирусните инфекции, които ни спохождат през есента


Какви са симптомите на вирусните инфекции, които ни спохождат през есента
31 Август 2017, Четвъртък


Вижте съветите на специалиста как да предпазим децата си през този сезон

Автор: Десант

Кашлица, висока температура, течащ нос и болки в гърлото са симпомите на вирусните инфекции през есента. Тогава хората прекарват повече време на затворени пространства, изтъкна пред пернишката телевизия „Кракра" д-р Веселина Никифорова.

„Събирането на много деца на едно място води до разпространение на инфекции. Едно дете сутрин може да е добре – да няма температура, сополи, кашлици, а през деня да вдигне температура, може да се появи повръщане, защото то вече е в контакт с останали деца в детската градина или училище. Дори контролът от медицинската сестра сутрин не може да предвиди това и като последствие води до повишена заболяемост“, каза лекторката.

„Няма какво да се лъжем. Този период е свързан с повече инфекции. Ако научим детето си да мие ръцете си преди хранене, да си познава неговата чашка, виличка и лъжичка се свежда до минимум риска от предаване на инфекции.  Ако приучаваме децата от малки да спазват определена лична хигиена, това ще доведе до спадане на заболеваемостта в тази възраст“ - категорична е доктор Никифорова.

Тя съветва родителите, когато малчуганите имат здравословен проблем, да не ги водят в детската градина, за да не се излагат на риск техните връстници.


В категории: Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки