Каракачаните в България отново се събират на Карандила


Каракачаните в България отново се събират на Карандила
Снимка: eleonoragadjeva.com
23 Август 2017, Сряда


Това е 26-тия пореден национален събор. Тази година във фолклорната програма ще се включат танцови състави от Сливен, Речица, Карлово, Казанлък, Карнобат и Ксанти, Гърция

Автор: Силвия Горанова

Национален събор на каракачаните в България ще се проведе за 26-ти път в местността Карандила, край Сливен. Той се организира от Федерацията на културно-просветните дружества на каракачаните в България, с подкрепата на община Сливен.



Съборът е част от културния календар на общината.

Официалното откриване - с водосвет за здраве и благоденствие и приветствия на официалните гости, ще бъде на 26 август 2017 г., от 11,00 часа. Специално участие в събора имат Ансамбълът за народни песни и танци - Сливен и хор при Българо-гръцко дружество "Одесос" – Варна.



Във фолклорната програма участват танцовите състави при Културно-просветните дружества на каракачаните в Сливен, Речица, Карлово, Казанлък, Карнобат и Ксанти, Гърция.

Ще свири оркестър за каракачанска музика с певец Янис Локовитис и Никос Макрис – кларинет.

В 20,00 ч. ще се състои традиционното Каракачанско гленди - Secret garden - Сливен, с участието на Аристос Констандину и бенд, и голямата звезда на гръцката музика - Стелиос Дионисиу.


В категории: Новини , Традиции , Бит и култура , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки