Руски туроператори предлагат лечебна винотерапия в България


Руски туроператори предлагат лечебна винотерапия в България
18 Август 2017, Петък


Може за привличаме туристи у нас не с долнопробни безпаметни запои, а с използване на целебната сила на божествената напитка

Автор: Диана Славчева

Винолечението е известно още от най-древни времена. Като са казвали „Във виното е истината", латините са имали очевидно предвид не само това, че като прекали с божествената напитка на човек му се развързва устата и разкрива всичко, що му е на ума и сърцето, но и че то оказва благотворно влияние върху здравето ни.

​Виното къта в себе си цял коктейл от витамини, минерали, дъбилни вещества, фруктоза, аминокиселини и органични съединения, необходими за обмяната на веществата. А полифенолите ускоряват отделянето на холестерина от кръвта и подобряват еластичността на кръвоносните съдове. Винопиенето спомага и за изхвърлянето от организма на радиоактивните вещества. 

Знаем, че траките, живели по нашите земи, са използвали широко гроздовото питие в своите езически ритуали. Но много малко популярно у нас е, че днес то се прилага в български спа центрове.

На братушките обаче това се оказва, че е доста известно. Руски туроператорски фирми със замах предлагат винолечебни турове в нашата страна. От техните сайтове научаваме твърде интересни неща за родината си. 

Ето какво пише например един от тях: „Платон наричал виното "млякото на старците". И не напразно. То е еликсир на живота и здравето. В България по това време са бродили римляни със своите фаланги и често се налагало да лекуват строшените си кости...  От тези времена в страната на вечночервените домати се прилага винолечение - както перорално (т.е. през устата), така и външно".

Руснаците обясняват на своите клиенти, че в България имат възможност да полежат във вани с вино, затова тя се явява отлична дестинация за загорелите туристи от северните страни (включително от далечните региони на Русия). "Даже и за тези, които сега са по Черноморието и се превръщат в пържена наденичка под южното слънце" - изтъква сайтът turpravda.com.

Той съобщава, че в различни региони на България съществуват няколко клиники, където успешно се практикува винолечението (или още познато като енотерапия), като с помощта на различни методи се премахва целулитът, освежава се кожата и се възстановява работата на стомашно-чревния тракт. Процедурите са приятни и полезни, а пациентите на винопрофилактиката връщат младостта и красотата си само за триседмична терапия.

Братушките организират лечебните винотурове в България по заявка, като гарантират, че това се прави „индивидуално, дискретно и конфиденциално". 

Сайтът прави уговорката, че всеки, разбира се, може да я практикува и в дома си, но обикновено там нещата се провалят и се стига до продължително последващо възстановяване от неконтролируемия махмурлук, така че много по-добре било да се подмладяваш на море или на планина в България. Но задължително - на тишина. 

Забележете, рекламата е писана много преди опитите на вицепремиера Валери Симеонов да осигури този благодат на туристите. Тишината имам предвид, не виното! Сега троловете и хейтърите ще вземат да изкарат патриота, че лобира за руските курортисти. Но не винаги във виното е истината, все пак.

Остава и ние, българите, най-накрая да осъзнаем какви прекрасни възможности имаме да привличаме качествени туристи не само от Русия, но и от целия свят. Пак благодарение на алкохола - но не с предлагането на евтини и долнопробни безпаметни запои, а с използване на целебната сила на божествената напитка.  


В категории: Рецепти за здраве , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
EL Camarero.
23.08.2017 17:07:00
0
0
Продавах вина на французите по ресторанти в Европа 15г.но винаги казваха,че единственото добро вино е домашното.И са прави.А за да привлечете руснаци,знайте,че разбират от ОБСЛУЖВАНЕ.Това е което не ви достига,а не ви достига,защото туризма е за подготвени ХОРА...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки