Рицари ще мерят сили в средновековен турнир „на живо" в парка на софийската Военна академия


Рицари ще мерят сили в средновековен турнир „на живо" в парка на софийската Военна академия
Снимка: Архив, Фейсбук
16 Август 2017, Сряда


Вижте какво още ще предложи второто издание на фестивала „Балканите през Средновековието“.

Автор: Десант

На 16 и 17 септември насред София ще можем да станем свидетели на средновековен турнир, да постреляме с лък или да послушаме средновековна гайда. Всичко това ще събере на едно място - в парка на Военната академия в столицата - второто издание на Софийския средновековен фестивал „Балканите през Средновековието“.

Потопени през почивните дни в необичайната атмосфера, забавлявайки се, посетителите ще научат много нови и любопитни подробности за живота на Балканите в периода Х-ХV век.

Автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на костюми и въоръжение са сред атракциите, които участници от страната и чужбина ще предложат на посетителите през двата дни на фестивала.

В събота ще се състои концертът на софийската средновековни формации Ambient Folklore и Eriney. Ще има и обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, а в неделя – турнир на бойци в истински средновековни брони и въоръжение. 

Входът е 5 лв на ден, като за деца до 10 години е свободен.

Фестивалът се провежда със съдействието на Столична Община, Военна академия "Георги Раковски", MODVS VIVENDI - Средновековно общество в България и Сдружение "Чигот".


В категории: Новини , Средновековие

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки