Хотелиери подкрепиха вицепремиера Валери Симеонов във войната му срещу шума


Хотелиери подкрепиха вицепремиера Валери Симеонов във войната му срещу шума
Снимка: БНТ
15 Август 2017, Вторник


Неочаквано рамо му даде и социологът Огнян Минчев, който написа на страницата си във Фейсбук: „Браво на него!“

Автор: Светлана Николова

Хотелиери изразиха пълна подкрепа на действията на вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов в Слънчев бряг, довели до затваряне на дискотеки, конфискуване на оборот и на оборудване.

Това става ясно от официално изявление на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Клубът на хотелиера“, изпратено до медиите.

Ето какво се казва в изявлението на хотелиерите:

"Ние изразяваме категоричната си подкрепа и приветстваме Валери Симеонов за смелостта му да пристъпи към действие за разрешаване на проблема с шума в к.к. Слънчев бряг.

Той е първият български политик от всички досегашни ресорни вицепремиери, който предприема действия по разрешаване на тежките проблеми, останали от наследството на прехода в най-големия курорт в България.

От години ние се стремим да разрешим на тези проблеми в курорта и сигнализираме различните институции за фрапантни нарушения на законите на Република България.

Намесата на вицепремиера Симеонов е повече от необходима, тъй като правилата и законите не се спазват и години наред сме свидетели на регулаторната немощ на държавата и скандалната демонстрация на действия в противоречие със законовите разпоредби от страна на длъжностни лица и административни органи.

Възмутително е наглото и агресивно поведение на „потърпевшите“ - шепа хора, представители на бизнеса и клиенти, които отказват да приемат, че в курортния комплекс всъщност почиват туристи, които не посещават нощни заведения.

През последните години усилено се тиражира от медиите, че „Слънчака“ е място за евтин алкохолен туризъм, а ние, хотелиерите, упражняващи тази дейност на територията на комплекса, категорично заявяваме, че това не отговаря на обективната реалност.

Делът на младежите посещаващи курорта в периода 20 юли – 10 август е едва 8 - 12 % от общия дял туристи.

В изследване на нагласите на туристите, посещаващи Слънчев бряг, поръчано от Booking.com, над 67% от интервюираните туристи от пазари като Великобритания, Русия и Германия заявяват, че възприемат курорта като място за семейна ваканция, и че биха го посетили отново с децата си.

Комплексът от заведения Какао Бийч не е Слънчев Бряг, а неговите гости не са гости на нашите хотели!

Ето защо, всички ние имаме следните изисквания:
- да се спазват правилата заложени в нормативните документи за силата на звука и височината на децибелите, които са допустими за питейните заведения и да важат за всички.
- да се спазват разпоредбите, регламентиращи озвучаването на откритите питейни заведения след 24.00 часа и да важат за всички".


Писмото до медиите е подписано от 27 членове на СНЦ „Клубът на хотелиера“.

Малко по-рано по темата се изказа и социологът Огнян Минчев.

Ето какво написа пък той на страницата си във Фейсбук: 


Мрежата се тресе от подигравки и възмущения относно акцията на Валери Симеонов за затваряне на няколко мутренски диско-и-чалга-дупки в 500 000-ната свинщина "Слънчака". Имали били право да "работят" след полунощ. Оставям на страна дали подобна дейност трябва да се осъществява начело с вицепремиер.

Искам само да попитам в коя нормална страна мутрите имат право да тероризират по всякакъв начин останалата част от населението - включително с мощен шум: техно, чалга, крясъци, мотоциклети без заглушители? Има ли някакъв ред и закон в страната, в която живеем.

Всеки ли може да прави каквото си иска и когато си иска? Ама било курорт - е като е курорт, там няма ли хора, които са отишли на почивка? Тези хора права нямат ли?

Отишъл е Валери Симеонов, защото местното РПУ козирува на мутрите - вместо да ги контролира. Както и нашето РПУ, твоето РПУ и всички останали РПУ-та.

Да нападаш някого само защото не ти харесва се нарича аргумент ad hominem - и е забранен за сериозна дискусия.

Не ме интересува дали е отишъл Валери Симеонов или някой друг - браво на него, че е отишъл! А вие оплаквайте мутрите, че им дръпнали шалтера в 2-3 часа след полунощ - за да могат "почиващите" да дремнат няколко часа до изгрев слънце.


В категории: Политика , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки