„Звездни" кръстници ще се включат в най-масовото Свето кръщение в съвременната история на България


„Звездни" кръстници ще се включат в най-масовото Свето кръщение в съвременната история на България
15 Август 2017, Вторник


Събитието, чийто домакин ще бъдат 10 града, е част от инициативата в защита на раждаемостта под патронажа на патриарх Неофит и Българската православна църква

Автор: Десант

На 22 октомври в 10 български града  ще се проведе едновременно най-масовото Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България. Тайнството ще бъде извършено в централните православни храмове на София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Велико Търново, Русе, Враца и Благоевград.

Родителите ще имат възможността да изберат „звезден" кръстник на отрочето си от цял списък с известни лица, подкрепящи инициативата „Направи го за България”. Сред тях са Антон Хекимян, Александър Сано, Део, Славена Вътова, Владо Николов, Юлиана Дончева, Мария Гроздева, Иван Лечев, Хилда Казасян, Поли Генова и др. 

Голямото събитие бележи финала на инициативата в защита на раждаемостта под патронажа на патриарх Неофит и Българската православна църква, в рамките на която за всяка споделена бременност Движение за национална кауза „ДНК” осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе” в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

За по-малко от 9 месеца в рамките на „Направи го за България” за масовото кръщене бяха записани над хиляда малчугани от всички краища на страната, както и на българи в чужбина. Сред тях има много трети и четвърти деца в семейството, близнаци и дори тризнаци.

Участниците в кампанията са освободени от задължителната такса за ритуала и получават като безвъзмездно дарение кръщелните свидетелства. Новопокръстените ще получат и традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, предоставени от спонсорите, съпричастни с каузата.


В категории: Добри Вести , Църковни празници

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Колю
16.08.2017 06:27:22
2
0
И какво като ги кръстят, а после нито те нито родителите им ще водят християнски живот. Ще ги направят поредното лакомство за бесовете и причина за поругаване на Христос Спасителя! Без необходимата подготовка не бива да се допуска такава кампания!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки