Орфей – велик посветен, посредник между Бога и човека


Орфей – велик посветен, посредник между Бога и човека
Ключови думи: Орфей, мит, амулет
10 Април 2013, Сряда


Правилното тълкуване на един изгубен символ от античен амулет сочи античния певец като най-великия мъж, живял по нашите земи

Автор: Борис Цветанов

Продължение 

Орфей пристига в Тракия от Индия

Преди да стигнем до една от най-великите тайни на древността, ще завършим с индийската връзка - има една странна забележка на познавача Георги Батаклиев, изследвал 88 запазени "Орфееви химни преди Музей".

"Песните са копнеж по възвишеното - пише той, - за природата, за хармоничната земна среда. В основата им лежи космическото чувство и са сравними само със староиндийските религиозни химни" - изводът е безценен, защото Батаклиев е учен традиционалист и за него Орфей е натурален тракиец.

Стигнахме до основното.

Орфей пристига в Тракия като Велик Посветен. От ранга на Мойсей, Буда, Иисус Христос. Посветените, читателят добре знае, никога не се появяват случайно, нито работят изолирано (това е времето и на Лао Дзъ, на Шанямуни).

Това, че знаем какво е представлявал изгубения (откраднатия) символ, дължим на английските професори Питър Ганди и Тимоти Фрийк, открили преди десетина години снимка на камеята в прашясалите архиви на музея.

Двамата са автори на "Мистериите на Иисус" и други сензационни книги. Но не се добират до голямата тайна. Те приемат, че шафрантиите на древността са разпънали на кръст Орфей.
Накитът е бил познат на Иисус и в проповедите си той, "имитирал фигури от езически произход, като се индентифицирал с тях", пишат Фийлд и Ганди. Били са горди, че са надникнали и под втория пласт зашифрована символика.



Смятали са го за свой принос, както и тълкуването на полумесеца, символ на Луцифер, за когото вакханките са нещо като армия от вещици.

До тук добре, но ако "ваккос" от камеята означава вакханки. Според нас - не! Не защото самата дума е непълна. По накитите често се случват фрапиращи граматични грешки.

Работата е там, че по онова време съществува дума в а к а на, а тя е на санскритски и широко разпространена в тогавашна Индия. В най- общия смисъл

вакана означава колесница,

проводник на Божествената мисъл, въплъщение на Бога в Божия избраник, Великия Посветен.
Проводникът, който от Великия космос се впуска във феноменалния свят. Тайната на Посветените като проводници - вакана е тълкувана от Елена Блаватска, като коментари на статиите от книгата на тайните "Дзиан".

Имаме Вселенски дух и Носител - вакана, в който е затворен, пише великата окултистка, частица от всичкото по законите на вездесъщността.

"Сега това е твое колело - говори Пламъкът на Искрата. - Ти, това съм аз, мое подобие и моя сянка, аз самият се облякох в тебе и ти сега си моят вакана".

Това е истинският Орфей. Велик Посветен,

Иисус на столетията преди Спасителя.

Преди да разшифроваме и останалите символи няма да оставим неразтълкуван от гледна точка на Великите Просветени легендата Евридика.

В последните години наши учени откриха удивителни сходства на подобен мит както в Япония, така и в Китай. Макар не всички учени да са традиционалисти, тълкуването отново е жертва на механичния манталитет. А нещата са делнични - Влизането на посветени в подземното царство само по себе си е притча, символ.

Великите посветени са заставали на Прага на Светлината и гледат във вътрешността на Тъмнината.
Останаха последните символи.

Полумесецът, разбира се е Луцифер и поставянето му над кръста показва победата на Злото над мисията на Великия Посветен Орфей.

Седемте звезди обаче показват, че окончателната победа ще бъде над Злото, а Великият Посветен в случая е просто поредната Велика Жертва в името на човечеството.

Трябва да споменем и още една легенда, малко популярна дори и сред орфееведите - че Орфей е бил убит от Зевс, защото дал огъня (знанието) на хората - свещеният огън, горящ в душата на човека, неугасим стремеж към високи цели в изкуството, науката и обществената дейност.

Прометей на Есхил - това е титанът Орфей. Убиецът е Луцифер, вечния враг на кастата на Посветените. Една временна победа.

След нея ще дойде победата на седемте звезди. Дали пък тук не ни се поднася като шифър аналогията за седемте рилски езера?!
 


Орфей пръв на Земята (XIII в.пр.н.е.) предсказва идването на Спасителя – Иисус Христос. Това се потвърждава от древните сведения, както и от една камея (амулет) от Берлин, Германия, изследвана от английските професори Питър Ганди и Тимоти Фрийк, както и от приложената тук илюстрация на керамичен печат в "Маските на Бога" - от Джоузеф Камбъл /САЩ/. В нозете на Разпнатия ясно личи надписът "Орфей - певец на Дионис". А седемте звезди отгоре означават: "Всичко е числото 7", което означава: "Всичко е Бог".


В категории: История , Античност

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки