Наш дамски квартет изпълнява музиката в хитов италиански сериал


Наш дамски квартет изпълнява музиката в хитов италиански сериал
Снимка: Дестини
31 Юли 2017, Понеделник


Инструментите на четирите музикантки от "Дестъни" звучат в „Страсти в Тоскана“

Автор: Десант

Българският дамски квартет „Дестини“ създава музиката за италиарския телевизионен сериал „Страсти в Тоскана“ (в оригинал "Le tre rose di Eva"), излъчван у нас по bTV. Записите за новия четвърти сезон започват съвсем скоро в Първо студио на Българското национално радио.

За композитора Салио Рикарди и режисьора Рафаеле Мертес България е едно от най-предпочитаните места за създаване на филмова музика. Двамата са впечатлени, че у нас има изключително много професионалисти.

Мертес работи у нас още от края на 90-те години, когато започва да прави първите си филми и да записва музиката си у нас. Намира атмосферата в София за „изключителна“. Надява се скоро да реализира у нас изцяло нов проект.

Очаква се новият сезон да е на малкия екран в Италия през есента. По същото време предстои да излезе и дебютния албум на момичетата от „Дестини“. Впечатлени от таланта им, в проекта се включват и италиански композитори, информират от bTV.

Квартетът се състои от Гергана Алексиева – цигулка, Звезделина Халтъкова – цигулка, Ивелина Туджарова – виола и Лора Табакова - виолончело

Запазена марка на четирите музикантки е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви, с които носят очарование и абсолютен екстаз на публиката.


В категории: Новини , Музика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки