Внимание: Нагли кражби край Иракли съсипват почивката на туристите


Внимание: Нагли кражби край Иракли съсипват почивката на туристите
Село Баня е в непосредствена близост до местността "Иракли"
Ключови думи: село, Баня, Иракли, Вая, плаж, кражби
28 Юли 2017, Петък


Престъпниците ползвали спрей за упояване на хората в къщите, разказват в село Баня, което се намира в непосредствена близост до известния плаж

Автор: Янко Георгиев

Почти не остана къща в селото, която да не е отарашена от крадци през последните седмици. Наглостта на престъпниците е безпрецедентна, влизат в домовете, без значение дали хората ги няма или са там, сигнализират ни жители на Баня.

Селището е в непосредствена близост до местността „Иракли”, известна с красивия си плаж, превърнат за съжаление във вип зона за много богати летовници.

Независимо от несправедливото разпределение между платената и свободна зона на пясъка и от фака, че обикновените плажуващи са изтикани буквално до устието на река Вая, мястото все още привлича туристи от цялата страна.

Част от летовниците отсядат на квартири в с. Баня, за радост на местните хора, които пък припечелват от това по някой лев. Напоследък обаче туристите бягат, а по-възрастните хора в селото треперят от страх нощем.

Причината е в наглото посегателство над собствеността им.

Влизат в къщите, докато хората спят. В съседния имот са срязали стъклото на прозореца и са проникнали оттам. Докато са тършували и крали, в стаите е имало семейство с две малки деца. Странното е, че нито един от тях не се е събудил и не е усетил нищо, разказва Добринка Иванова от Баня.

Жената споделя и за още един случай, през две къщи от нея. Там пък имало куче, което по цели нощи лаело при всяко движение на улицата. И там влезли крадци, а животното нито веднъж не се обадило.

В цялото село се говори, че престъпниците ползват спрей, с който упояват кучетата и хората, за да не се събуждат, казва Добринка. Тя има близки в Бургас и смята да се премести да живее при тях, страхува се да остане сама в голямата си къща.

Крадците не са се побояли да влязат и в къщата, в която имало настанени спасители на плажа – 7 яки и здрави момчета. И те били проспали нощния грабеж.

В повечето от случаите задигнатото е с много малка стойност, затова хората и отказват да се жалват в полицията, защото никой няма да им обърне внимание. Но пък от друга страна се страхуват за живота си, споделя и 70-годишният Стоил Цветанов от селото.

Той живее с болната си жена, която от години е прикована на легло и нощем често му се налага да става и да я обслужва. Влязат ли в къщи, няма начин да не ги усетим и не знам какво може да се случи, казва възрастният човек.


В категории: Новини , Разследвания , Населени места , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки